ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνομιλία δύο καλλιτεχνών στο Filippou Café Classique

συνομιλία-δύο-καλλιτεχνών-στο-filippou-cafe-classique-228465

Μεθαύριο Παρασκευή παρουσιάζεται το πρότζεκτ «Synomilia II» στο Filippou Café Classique

Το project «Synomilia II», βασισμένο στο έργο του σουρεαλιστή ποιητή και ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου, παρουσιάζεται μεθαύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9.30 το βράδυ στο Filippou Café Classique, Ερμού 53 – 55 με Μπόρελ, στον Βόλο.

Ποιήματα του Εγγονόπουλου αποτελούν εφαλτήριο για ηχητική διαδρομή βασισμένη στο παιχνίδι της φωνής με την τρομπέτα που, μέσα από τη ζωντανή ηλεκτρονική τους επεξεργασία (sampling), συμβάλλουν με πρωτότυπα υλικά στην ανάπτυξη δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.

Οι συντελεστές Γιούλα Μιχαήλ φωνή και Serge Adam τρομπέτα, ηλεκτρονικά μετά το project «Synomilia» με ποιήματα των Jack Kerouac, Alain Ginsberg, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παραγωγή του ομώνυμου cd (Defkaz records), δημιούργησαν τo project «Synomilia II» εμπνευσμένοι από το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου και τον σαφή επηρεασμό του από τη γαλλική γλώσσα, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Παρίσι (Romainville) τον Μάρτιο 2019.

Ο Serge Adam έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης (La Defense, Besançon). Ιδρυσε τα γκρουπ Quoi de Neuf Docteur (1983), les Standardistes (1991), Jazz Mic Mac (1994) et de 1999 à 2003, Haute Fréquence, Around 3 Gardens et Landscape, πρότζεκτ στα οποία σολίστες αυτοσχεδιάζουν με τις διαδραστικές εικόνες βίντεο του d’EricVernhes. Είναι συνιδρυτής των τρίο Les Amants de Juliette (avec Benoît Delbecq et Philippe Foch, 1994) et Hrad Cany en 2000 (avec David Venitucci et Philippe Botta avec en invité Bijan Chemirani), Journal d’une apparition en 2016 sur des textes de Robert Desnos (avec Tania Pividori et Christelle Séry).

Πολυσχιδής δημιουργός διαδραστικών παραστάσεων, ενσωματώνει αυτοσχεδιασμό, σύνθεση και τεχνολογικά μέσα.

Η Γιούλα Μιχαήλ είναι Βολιώτισσα, με σπουδές λυρικού τραγουδιού και έχει εξειδικευτεί στον σύγχρονο φωνητικό αυτοσχεδιασμό. Εχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών κι έχει συνεργαστεί με το «Aμφιθέατρο» του Σπύρου Eυαγγελάτου στην Eπίδαυρο στη μουσική διδασκαλία. Συνεργάζεται με ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Aθήνας ως καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού, αλλά και ως μουσικός εκπαιδευτικός. Εχει γράψει τα μουσικά παραμύθια «Η μεγάλη βόλτα του κύριου Πετράν» «Τιριμπιμπίμ, ο ιππότης των χρωμάτων», τις διασκευές για μικρά παιδιά των έργων «Ο μαγικός αυλός» και «Ο κουρέας της Σεβίλλης», όπως επίσης τα μουσικοεκπαιδευτικά βιβλία «Πινακωτή, πινακωτή και στα παιχνίδια μουσική» και «Φωνητικά παιχνίδια, από την ομιλία στο τραγούδι».

Η τιμή εισόδου είναι 8 ευρώ και το τηλέφωνο κρατήσεων 2421039283.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου