«Τo σακάκι που βελάζει»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-18, 18:49:12
«Τo σακάκι που βελάζει»

Σήμερα η επίσημη πρεμιέρα για τη νέα παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

 

Με δυναμικό τρόπο αρχίζει η φετινή θεατρική σεζόν για την κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 20:00 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής διοργανώνεται η επίσημη πρεμιέρα της νέας παραγωγής της κεντρικής σκηνής. Πρόκειται για την ανησυχητικά επίκαιρη κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει», η οποία χάρισε στον συγγραφέα διεθνή φήμη και καταξίωση.

Με έξυπνο χιούμορ και πνεύμα σατιρικό, το, δυστυχώς, τόσο επίκαιρο για την ελληνική πραγματικότητα έργο μιλά για το τέρας της γραφειοκρατίας και τη δυσλειτουργία των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι εκφράζουν και εξυπηρετούν παρανοϊκή εξουσία, ενώ παράλληλα φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, τις συμπεριφορές και τις επιλογές.

Η κωμικοτραγική ιστορία έντιμου πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει φόρο για το σακάκι του, γιατί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν είναι σακάκι, αλλά …πρόβατο. Η πραγματικότητα, η φαντασία, το παράλογο, ο ρεαλισμός, η υπερβολή, το συνηθισμένο, το κωμικό, το τραγικό, όλα γίνονται ένα. Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, κάθε ίχνος λογικής διαλύεται, κάθε προσπάθεια αναζήτησης αλήθειας και δικαίου πέφτει στο κενό και στο κέντρο ανήμπορος ο άνθρωπος,με μόνο αντίδοτο στην τρέλα της εξουσίας, τη δική του τρέλα.

 «Οι καταστάσεις του έργου φέρνουν σε φως τις εξοργιστικές νόμιμες αιτιολογίες, τα φαινομενικά λογικά επιχειρήματα της γραφειοκρατίας, αλλά και την επικίνδυνη ασυλία που απολαμβάνει το υπαλληλικό κατεστημένο», σημειώνει ο μεταφραστής του έργου Β. Σκουβάκλης, ενώ ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Στανισλάβ Στρατίεβ αναφέρει: «Μοναδική επιθυμία για το έργο μου είναι να μην τρέξουν δάκρυα εκεί που χρειάζεται γέλιο και να μην ξεσπάσουν γέλια εκεί που προτιμότερα είναι τα δάκρυα».

Σκηνοθεσία Γρηγόρης Γαλάτης, σκηνικά Αλέξανδρος Ψυχούλης, κοστούμια Ασπασία Μπότα, βοηθός σκηνογράφου Βασιλική Λιανού, Ζηνέλια Ψυχούλη, φωτογραφίες Λευτέρης Πλαβός. Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά Αναστασίου Κατερίνα, Βραχοπούλου Αφροδίτη, Δημητρακάκης Κωνσταντίνος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Οικονομίδης Θοδωρής, Τσιρώνης Απόστολος, Χλιαράς Στέλιος. Ακούγεται η φωνή του Δημήτρη Δακτυλά.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε Παρασκευή στις 21:15 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00, έως 8 Μαρτίου.

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στον Δίαυλο, Δευτέρα - Πέμπτη 11:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 και Παρασκευή 11:00 - 14:00 και στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=