ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επική θεατρική παράσταση στο «Αχίλλειον»

επική-θεατρική-παράσταση-στο-αχίλλε-235463

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ο «Αίας» του Σοφοκλή στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Στον Βόλο ταξιδεύει ο «Αίας» του Σοφοκλή για να συναντήσει τους φίλους του θεάτρου. Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά στον «Αίαντα» του Σοφοκλή, την επιτυχημένη παράσταση που ανεβαίνει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 6.00 μ.μ. και 9.00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» του Βόλου.

Η παράσταση, που ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές, ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στον Βόλο.

Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί τον τιμημένο με βραβείο Χορν Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, δίνοντας πολυεπίπεδη εκδοχή του έργου.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του δημιουργώντας ζωντανά στη σκηνή εικόνες και μνήμες του έργου.

Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατό του. Οταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται, όμως, έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Νανούρης. Ερμηνεία Μιχάλης Σαράντης, ζωγραφική Απόστολος Χαντζαράς, βοηθοί σκηνοθέτη Χρήστος Ρουμελιώτης, Τίτος Λίτινας, σκηνική επιμέλεια – φωτισμοί Γιώργος Νανούρης. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείου του «Αχίλλειον», τηλέφωνο 2421032818 και διαδικτυακά στο Viva.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου