ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα «Βόιτσεκ» στο «Αχίλλειον»

το-εξπρεσιονιστικό-αριστούργημα-βό-245683

Η Μετροπόλιταν στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο

Συνεχίζεται για τη σεζόν 2019 – ‘20 το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, με το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα «Βόιτσεκ» του Alban Berg, που θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 19:55.

Ο William Kentridge σκηνοθετεί την αριστουργηματική όπερα που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του Alban Berg και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί, καθώς έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ού αιώνα. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας, που ο Kentridge τοποθετεί σε ένα σύγχρονο σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα.

Info: Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 32 λεπτά και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον Δίαυλο, στο τηλέφωνο 2421033692 και στη διεύθυνση Σκενδεράνη 11, στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου