ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλούσιες γιορτινές εκδηλώσεις σε Βόλο και Νέα Ιωνία

πλούσιες-γιορτινές-εκδηλώσεις-σε-βόλ-257011

Χαρούμενες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το γιορτινό κλίμα των ημερών, φέρνοντας τον Δήμο Βόλου, για μια ακόμη φορά, στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να χαρούν και να απολαύσουν τις πιο γιορτινές ημέρες του χρόνου, που πλαισιώνονται από τον εντυπωσιακό διάκοσμο της πόλης και το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών και φορέων πολιτισμού.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, συνεχίζονται ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

*στις 18:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα παρουσιαστούν «Παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας» από τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος».

*στις 19:00 μέσα στην πόλη αναβιώνει και φέτος «Το έθιμο της Καμήλας» από τον Σύλλογο Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας.

*στις 20:00 στην Κουμουνδούρου – Ερμού, η μουσική σκηνή στην πόλη «φιλοξενεί» τους «Brandy Σουαρέ» σε μουσικές swing – jazz – soul.

*στις 20:00 στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας παρουσιάζεται «Η κυρά μας η μαμή» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Είσοδος 2 ευρώ.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

*στις 12:00 στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας θα περιηγηθεί «Ο Πουρπούρης», χριστουγεννιάτικο έθιμο της Ανατολικής Θράκης από τον Χορευτικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας Βόλου.

*στις 17:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου «Φέρτε μας κρασί να πιούμε και του χρόνου να σας πούμε» τιτλοφορείται η δράση που παρουσιάζεται από τον Αγροτικό, Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φυτόκου Μαγνησίας.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

*στις 12:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου η Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι» θα παρουσιάσει «Χριστουγεννιάτικες Αθιβολές».

*στις 12:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου σειρά έχει η εορταστική εκδήλωση «Θάλασσά μου και στεριά μου», με παραδοσιακούς χορούς από τη Σάμο, την Ικαρία, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νοτίου Πηλίου: Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα», Μηλίνας «Φιλοκτήται» και Ξινόβρυσης.

*στις 12:30 Κουμουνδούρου – Ερμού η μουσική σκηνή στην πόλη συνεχίζεται με τους «Appartia» σε μουσικές rock – pop-έντεχνο.

*στις 17:00 μέσα στην πόλη προγραμματίζεται το «4ο Volos Santa Run» 2019.

*στις 17:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα παρουσιαστούν «Παραδοσιακοί χοροί» από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου και Νέας Αγχιάλου.

*στις 17:00 Αχίλλειον παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «Ο Μανωλιός στην πόλη και η Ρόζι στο χωριό» από τον θεατρικό θίασο «Θεατρίνη» Βόλου. Είσοδος 5 ευρώ.

*στις 21:00 Παλαιά Ηλεκτρική παρουσιάζεται η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Το σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ. Επίσης στις 11:00 δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας θα παρουσιαστούν «Τα απαγορευμένα Χριστούγεννα» από το Θεσσαλικό θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Φιλιππίδη. Είσοδος 2 ευρώ.

*στις 12:00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Ο Πουρπούρης» χριστουγεννιάτικο έθιμο της Ανατολικής Θράκης. Από το Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ.

*στις 13:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα παρουσιαστεί η δράση «Ούλ’ εντάμαν» από την Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας.

*στις 17:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα παρουσιαστούν «Παραδοσιακοί χοροί» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόλου «Διαδρομή» Αγίας Αικατερίνης.

*στις 17:30 στο Αχίλλειον θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι «Χριστουγεννιάτικο Πιανοπαραμύθι». Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

*στις 18:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου «Γεροσύνη, καλοσύνη, όλο μάλαμα κι ασήμι» τιτλοφορείται η εκδήλωση που θα παρουσιαστεί από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες».

*στις 20:00 στην Παλιά Ηλεκτρική παρουσιάζεται η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου «Το σακάκι που βελάζει».

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

*στις 18:00 στο Μεταξουργείο, διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των ωφελουμένων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είσοδος ελεύθερη

*στις 18:00 πλατεία Αγίου Νικολάου διοργανώνεται η εκδήλωση «Λαγούτο, τσίπουρο, βιολί χοροί από Ανατολή… κοπιάστε να κεράσουμε παρέα να γιορτάσουμε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Εγγλεζονήσι».

*στις 17:30 πλατεία Αγίου Νικολάου, θα παρουσιαστούν «Παραδοσιακοί χοροί Θεσσαλίας» από τον Σύλλογο Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

*στις 18:00 στην Κουμουνδούρου – Ερμού προγραμματίζεται Street Party με live Rosanna Mailan Sevila. DJ Estelio EL Social. Συμμετέχει η σχολή χορού Ιndependance Studio Βόλος.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

*στις 12:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, διοργανώνεται η εορταστική συναυλία «Classic Christmas» με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου. Συμμετέχουν: Κατερίνα Αποστολοπούλου και Ερρικα Πατρικίου.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

*στις 18:00 στο Αχίλλειον, προγραμματίζεται κωμική παράσταση για παιδιά γεμάτη μαγεία από την ομάδα Magello Show. Είσοδος 2 ευρώ.

*στις 21:00 στην Παλαιά Ηλεκτρική παρουσιάζεται «Το σακάκι που βελάζει», παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

*στις 21:30 στο Μεταξουργείο προβάλλονται οι «Κλέφτες καταστημάτων» από την κινηματογραφική κοινότητα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου

*στις 21:00 στην Παλιά Ηλεκτρική παρουσιάζεται στους σινεφίλ «Το σακάκι που βελάζει» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

*στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας διοργανώνεται το «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

* στις 12:00 στο Αχίλλειον «Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων» πρωταγωνιστούν στο Θέατρο Σκιών Χρήστου Στανίση. Είσοδος 2 ευρώ.

*στις 20:00 στην Παλαιά Ηλεκτρική, παρουσιάζεται «Το σακάκι που βελάζει». Νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

*στις 20:00 στην Κουμουνδούρου – Ερμού η μουσική σκηνή στην πόλη φιλοξενεί τους «On the Rock’s» σε μουσικές μελωδικού rock – hard rock.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου