Συναυλία από την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-17, 11:58:05
Από συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου
Συναυλία από την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου

Διοργανώνεται το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Μια ακόμη συναυλία για την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου διοργανώνεται το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

«Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα, που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο στον Νομό Μαγνησίας και κατέχει την ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ορχήστρας.

Με την ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές, όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης σολίστ κλασικής κιθάρας, Ντίνος Γκρίνιας σολίστ και ενορχηστρωτής της ορχήστρας, Κώστας Ζεμπίλας λαϊκός τραγουδιστής, Αλέξανδρος Παπαρίζος διευθυντής ορχήστρας, σολίστ κιθάρας, Μαρίτα Παπαρίζου κοντράλτο, Γεράσιμος Σιούρας σολίστ κιθάρας και Ελένη Τακτικού λαϊκή τραγουδίστρια. Επίσης η ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

«Η ορχήστρα λειτουργεί δωρεάν, χωρίς συνδρομή, για καθηγητές και σπουδαστές κιθάρας, ενώ στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόεδρος της ορχήστρας είναι η ποιήτρια και ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. Υπεύθυνος και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Βολιώτης κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, ενώ ιδρυτής είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης.

Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6944695921 με τον Τάσο Ιωακειμίδη καλλιτεχνικό διευθυντή.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=