ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Βόλο

αρχίζουν-οι-εορταστικές-εκδηλώσεις-σ-284402

Πλούσιο πρόγραμμα έχει καταρτίσει ο Δήμος Βόλου στη διάρκεια του Δεκεμβρίου

Αρχίζουν αύριο 3 Δεκεμβρίου, με τη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση.

Την πρώτη εβδομάδα, από την Τετάρτη 4 μέχρι το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Πολιτισμού προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή». Πέντε φωτογράφοι, τέσσερις θρησκευτικές κοινότητες, τρεις ιερές μέρες, μία πόλη. Πέντε φωτογράφοι αιχμαλώτισαν με τον φακό τους και παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από τη λατρευτική ζωή των κοινοτήτων τους στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν οι Αλμπέρτο Μοδιάνο, Μπέργκε Αραμπιάν, Εμινέ Ουλκερίμ, Μιγκιρντίτς Αρζιμπιάν και ο Νικόλαος Μαγγίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι συναυλίες στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, με τον γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη». Στην πρώτη συναυλία το σύνολο «Ζωή Τσαλαβρέτα And the Band» θα παρουσιάσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ήχους pop – rock. H συναυλία θα αρχίσει στις 20:00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, το μουσικό σύνολο «Ιαμβος», αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Γράβο τρομπέτα, Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη πιάνο και Ζαφειρούλα Χαντή βιολοντσέλο, θα ταξιδέψει το κοινό με επιλεγμένες εορταστικές μελωδίες. Η συναυλία έχει το γενικό τίτλο «White Christmas». Μαζί τους για δεύτερη χρονιά θα συμμετάσχει στο τραγούδι ο Phillip Weiss, με την ιδιαίτερη φωνή και σκηνική του παρουσία. Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30. Η είσοδος είναι 2 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου