ΕΞΟΔΟΣ

Ελπίδες γεννά γονιδιακή θεραπεία για πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία

ελπίδες-γεννά-γονιδιακή-θεραπεία-για-288171

Οπως τονίστηκε σε ημερίδα στο Νοσοκομείο, με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου

Τα νέα δεδομένα στη γονιδιακή θεραπεία, που έχει εφαρμοστεί σε μικρό αριθμό πασχόντων, αλλά με ελπιδοφόρα αποτελέσματα, για τη ριζική αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας, την οποία ενέκρινε το περασμένο καλοκαίρι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ως μέθοδο θεραπείας, αναλύθηκαν σε ενημερωτική ημερίδα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Την πρωτοβουλία για την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση των αιμοσφαιρινοπαθειών» είχε ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, με ομιλητές τους Κοτσιώνη Δημήτριο ειδικό καρδιολόγο, Κουντουρά Δημήτριο ειδικό παθολόγο, ηπατολόγο, σύμβουλο ηπατολόγο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (T.I.F.), Λαφιωνιάτη Στυλιανό αιματολόγο, διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας και της Μ.Μ.Α. του Γ.Ν. Βόλου, Παππή Βασιλική αιματολόγο, επιμελήτρια Β’ της Μ.Μ.Α. του Γ.Ν. Βόλου και Λουκάκη Δέσποινα παιδίατρο, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τις καρδιολογικές και ηπατολογικές επιπλοκές της νόσου και τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπλοκών, έκαναν μνεία στη νέα γονιδιακή θεραπεία και τέλος αναφέρθηκαν στην κυκλοφορία νέου φαρμάκου σε ενέσιμη μορφή μέσα στο 2020 θα ανακουφίσει τους πάσχοντες που μεταγγίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ δυο μεταγγίσεων.

Με αφορμή την εκδήλωση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εξέφρασε δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες στους ομιλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, σε όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, τον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου Μ. Δραμητινό για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και τον Δήμο Βόλου για την επιχορήγηση που έλαβε ο Σύλλογος για τη διοργάνωση της ημερίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου