«Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» στο CineDoc Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-25, 13:57:08
«Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» στο CineDoc Βόλου

Προβολή πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ για παιδιά, νέους και οικογένειες

 

Το εξαιρετικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Νορβηγού σκηνοθέτη Asgeir Helgestad «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» θα προβληθεί από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19.30 στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο από 6 ετών και άνω.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιβάλλον, αλλά και τρόπους προστασίας του με τους Γιώργο Πρώια ομάδα TALOS, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Μακέλη Γραμματή υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

 Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Frost, πολικής αρκούδας, και κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Επί 4 χρόνια, ο Νορβηγός Asgeir Helgestad καταγράφει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον κόσμο της Frost, ανατρέποντας τις ισορροπίες του οικοσυστήματος και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της πολικής αρκούδας και των παιδιών της.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φύσης: Calcutta International Cult Film Festival, Βραβείο Κοινού: Green Screen International Wildlife Film Festival, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: Wildlife Film Festival Rotterdam, Βραβείο «Άνθρωπος & Φύση»: Matsalu Nature Film Festival, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Missoula International Wildlife Film Festival.

Θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ. Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Εντεκα», που βρίσκεται σε νέα διεύθυνση στο κέντρο της πόλης, εμπορικό κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=