ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία διαφορετική παράσταση στο Πορφυρογένειο Αγριάς

μία-διαφορετική-παράσταση-στο-πορφυρ-292829

Από το κουκλοθεατρικό εργαστήρι του ιδρύματος Πορφυρογένη

Το εργαστήρι κατασκευής κι εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Λύκε, τι κάνεις εδώ;» την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο θεατράκι του ιδρύματος, στην Αγριά.

Αυτή τη φορά τα παιδιά του εργαστηρίου συνθέτουν τις εικόνες μιας διαφορετικής παράστασης σύγχρονου θεάτρου σκιών. Οι πειραματισμοί τους με μηχανές προβολής και πολλαπλές πηγές φωτός, δημιουργούν ένα μαγικό κόσμο φτιαγμένο από φως και χρώματα.

Η παράσταση βασίζεται στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Βέλγου συγγραφέα Thierry Robberecht, «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του».

Ολα ξεκινούν όταν βιβλίο της βιβλιοθήκης πέφτει από το ράφι του κι ο λύκος της ιστορίας γλιστρά στο πάτωμα. Ο λύκος, που στο βιβλίο εκείνο ήταν μεγάλος και κακός, τώρα είναι χαμένος και μόνος, μικρότερος κι από τον γάτο της βιβλιοθήκης, που με μανία τον κυνηγά. Μα το δωμάτιο είναι γεμάτο βιβλία, σε αυτά θα προσπαθήσει να βρει καταφύγιο.

Η ιστορία ενθουσίασε τους μικρούς κουκλοπαίκτες. Ο λύκος χρειαζόταν τη βοήθειά τους για να ξεφύγει και εύκολα επινόησαν καινούριες περιπέτειες. Καθώς το εργαστήρι μας βρίσκεται στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, η έμπνευση ήταν μεγάλη. Λύκοι, πρόβατα και δεινόσαυροι, ιππότες, φαντάσματα και πειρατές, μια πολύβουη μεγαλούπολη κι ένα σκοτεινό δάσος, ιστορίες διαφορετικές φτιαγμένες από το ίδιο υλικό, εικόνες κι όνειρα.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς κλείνει εννέα χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας μαζί με τους μικρούς του μαθητές. Φιλοξενεί τέσσερα τμήματα με παιδιά όλων των ηλικιών κι εφήβους. Η πρόεδρος του ιδρύματος Κατερίνα Πορφυρογένη υποστηρίζει με ενθουσιασμό κάθε προσπάθεια. Φέτος ξεκίνησαν δύο νέα εργαστήρια, παραδοσιακό θέατρο σκιών με ήρωα τον Καραγκιόζη και δημιουργική γραφή για παιδιά δημοτικού. Η όμορφη βιβλιοθήκη του ιδρύματος είναι ο πυρήνας όλων των δράσεων. Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου