«Το παγκάκι» στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-22, 11:51:23
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη
«Το παγκάκι» στον Βόλο

Η επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Κιμούλη προσεχώς στην Παλιά Ηλεκτρική.

«Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη ανεβαίνει στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, 19.00 και 21.00, στην Παλιά Ηλεκτρική.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι, όμως, πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει ζωή, που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Ιστορία που εγείρει ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: Μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

«Το παγκάκι» γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ενωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Εχει μεταφραστεί και ανεβεί σε πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, διασκευή, διαμόρφωση χώρου του Γιώργου Κιμούλη, μετάφραση Νίκου Καμτσή, κοστούμια Σοφίας Νικολαΐδη, φωτισμούς Στέλλας Κάλτσου, με βοηθό σκηνοθέτη τον Στάθη Παναγιωτίδη. Παίζουν Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Τιμές εισιτηρίων 16 ευρώ γενική είσοδος και 12 ευρώ μειωμένο, φοιτητικό και ανέργων. Προπώληση βιβλιοπωλείο Greek books. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=