SEMΕLI Spondēe 2016

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-18, 17:46:36
SEMΕLI  Spondēe 2016

Σπονδή ονομάζεται το νέο ερυθρό κρασί από το Κτήμα Σεμέλη. Το όνομα του σημαίνει “προσφορά”, που στα αρχαία χρόνια ήταν το χύσιμο του κρασιού στο έδαφος,  μια σπονδή προς τους θεούς. Η Spondēe από το Κτήμα Σεμέλη είναι μια “προσφορά” προς όλους τους οινόφιλους. 

Ο Λεωνίδας Νασιάκος επέλεξε για το νέο premium κρασί του Κτήματος, ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Syrah (40%), Merlot (40%) και Cabernet Sauvignon (20%) από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Αταλάντης και του Δομοκού Φθιώτιδας σε αργιλοπηλώδες έδαφος με κλίση και υψόμετρο 400-450 μέτρα.

Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά, η οινοποίηση ξεκινάει με κυροεκχύλιση στους 8-10 °C και στη συνέχεια κλασική ερυθρή οινοποίηση και ζύμωση στους 22-24 °C. Η παλαίωση γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και παλαίωση για επιπλέον 2 χρόνια στη φιάλη στο εντυπωσιακό και ανακαινισμένο κελάρι του οινοποιείου.

Η Spondēe είναι ένα ερυθρό κρασί βαθύ ρουμπινί χρώματος, με έντονα αρώματα μαύρων φρούτων όπως βατόμουρο, φραγκοστάφυλλο και κεράσι, νότες βοτάνων, μαύρου τσαγιού, γλυκών μπαχαρικών, όπως γλυκόριζα και ένα καπνιστό χαρακτήρα δρυός και δέρματος. Στο στόμα είναι ξηρό, με θερμό αλκοόλ, μέτριας προς υψηλής οξύτητας λόγο και του υψομέτρου των αμπελώνων. Οι τανίνες του είναι πλούσιες με βελούδινη αίσθηση και το σώμα του είναι γεμάτο με μακρά επίγευση.

Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα μέτριου ψησίματος με demi-glace κόκκινου κρασιού, επίσης θα μπορούσε να συνδυαστεί και με ribs μαύρου χοίρου σβησμένα με μαύρη μπίρα και δαμάσκηνα ή στο μετά το τέλος ενός δείπνου με μια μαύρη σοκολάτα. Είναι ξεκάθαρα ένα κρασί φαγητού, θα ταίριαζε σε ποτήρι τύπου Bordeaux σε θερμοκρασία 16-17 °C.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=