ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στον Βόλο

συναυλία-του-δημήτρη-μπάση-στον-βόλο-386796

Με αφορμή τα 95χρονα της Φιλαρμονικής και τα 10χρονα του «Ιππόκαμπου» – Συμμετέχει φιλικά ο Ανδρέας Κατσιγιάννης

Μεγάλη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Βολιώτες τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με τον γνωστό και καταξιωμένο ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση, τη φιλική συμμετοχή του Ανδρέα Κατσιγιάννη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Αφορμή για την συνδιοργάνωση της συναυλίας από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου στάθηκε η επέτειος των 95 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (1924 – 2019) και των 10 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου (2009 – 2019).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επετειακή εκδήλωση συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ), της «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του ερμηνευτή, αλλά και γνωστά, αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, λαϊκής, έντεχνης και παραδοσιακής, προσεκτικά επιλεγμένα από τον ίδιο τον ερμηνευτή και τον μαέστρο, που θα απολαύσουμε στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά.

Ο Δημήτρης Μπάσης, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στη μέχρι τώρα πορεία του, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και με ανανεωμένη διάθεση ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και αγαπημένα μεγάλων δημιουργών.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» στη συναυλία αποτελεί η συμμετοχή του καταξιωμένου συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς και θα ακουστούν γνωστές συνθέσεις του, που έχει γράψει για τον Δημήτρη Μπάση, σε ενορχηστρώσεις του μαέστρου της Φιλαρμονικής Β. Τασούδη.

Συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς, ανταποκρινόμενοι για ακόμη μια φορά με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμα του Σωματείου ενισχύοντας συγχρόνως μια φιλία και συνεργασία χρόνων, οι γνωστοί ερμηνευτές Ερρικα Πατρικίου και Κωνσταντίνος Ζεμπίλας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σχεδόν ανελλιπώς σε όλες τις συναυλίες της Φιλαρμονικής στηρίζοντάς τη στο μουσικό της ταξίδι.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμμετοχή των γνωστών και καταξιωμένων εκτελεστών και σολίστ Χρήστου Δασκαλόπουλου βιολί, Φίλιππου Ρέτσιου κοντραμπάσο, Γιάννη Γκαβαρντίνα σαντούρι, Ηλία Χατζόγλου πιάνο, Γιάννη Κουκουνίτσα μπουζούκι, οι οποίοι με μεγάλη χαρά συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση τιμώντας με τη συμμετοχή τους τον εορτασμό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του «Ιππόκαμπου».

Θα συμμετέχει επίσης και ο Γιώργος Σιώμος στο ακορντεόν.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Προπώληση 10 ευρώ, γενική είσοδος 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης Ηλιόπουλος Κόσμημα, βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», Café «DE FLOR», βιβλιοπωλείο «Η Πένα». Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου