ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική συνάντηση Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Νίκου Πορτοκάλογλου στον Βόλο

μουσική-συνάντηση-λαυρέντη-μαχαιρίτ-392354

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια συναντώνται στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 21:15.

«Τι έχει μείνει από τη φωτιά» ο τίτλος της μουσικής βραδιάς, που θα είναι ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους. Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς 2019.

Εχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία με τα δύο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από τη δεκαετία του ’90, που συνεχίζουν πια μόνοι τους, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Μετά από την εντυπωσιακή επιτυχία της χειμερινής σεζόν και την εξαιρετική αποδοχή που είχαν από το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στους ευρωπαϊκούς συναυλιακούς σταθμούς, όπως Βιέννη, Αμστερνταμ κ.ά. οι δύο καλλιτέχνες συνεχίζουν την απαράμιλλη συνεργασία τους και πραγματοποιούν μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία επισκεπτόμενοι πόλεις σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι, Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά.

Μαζί τους οι Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι, Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι, Ακης Αμπράζης μπάσο, κρουστά, Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά, Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα.

Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Ακης Πασχαλάκης. Τον σχεδιασμό φωτισμού έχει επιμεληθεί ο Φίλιππος Τρέππας.

Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και του Lab Art.
Ωρα προσέλευσης 20:00
Προπώληση 13 ευρώ
Γενική είσοδος /ταμείο 15 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
• Τηλεφωνικά στο 11876 κ ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
• Seven Spots σε Βόλο και όλη την Ελλάδα
• Illusion RT Τ. Οικονομάκη & Αγ. Νικολάου, Βόλος
• Κεχαΐδης 28ης Οκτωβρίου 118, Βόλος
• Snuff Tobacco Store Γραβιάς 4, Παλαιά, Βόλος
• My Market
Στα καταστήματα WIND στον Βόλο
• Δημητριάδος 84
• Λεωφόρος Ειρήνης 96 στη Νέα Ιωνία
• Ερμού 174 απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου