ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στον Βόλο

μεγάλη-συναυλία-του-δημήτρη-μπάση-στο-393787

Με αφορμή τα 95χρονα της Φιλαρμονικής και τα 10χρονα του «Ιππόκαμπου» – Συμμετέχει φιλικά ο Ανδρέας Κατσιγιάννης

Μεγάλη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Βολιώτες τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στη σκηνή του Θερινού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με το γνωστό και καταξιωμένο ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση, την φιλική συμμετοχή του Ανδρέα Κατσιγιάννη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Αφορμή για την συνδιοργάνωση αυτής της συναυλίας από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου, στάθηκε η επέτειος των 95 χρόνων λειτουργίας της φιλαρμονικής ορχήστρας (1924-2019) και των 10 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου (2009-2019).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επετειακή εκδήλωση- συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ), της «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ).

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του ερμηνευτή, αλλά και γνωστά, αγαπημένα τραγούδια, από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, λαϊκής, έντεχνης και παραδοσιακής, προσεκτικά επιλεγμένα από τον ίδιο τον ερμηνευτή και τον μαέστρο που θα απολαύσουμε στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά.

Ο Δημήτρης Μπάσης, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στην μέχρι τώρα πορεία του, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και με ανανεωμένη διάθεση ο Δημήτρης Μπάσης, ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» στη συναυλία, αποτελεί η συμμετοχή του καταξιωμένου Συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς και του οποίου, θα ακουστούν γνωστές συνθέσεις που έχει γράψει για τον Δημήτρη Μπάση, σε ενορχηστρώσεις του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Β. Τασούδη.

Συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς, ανταποκρινόμενοι για ακόμη μια φορά με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμα του Σωματείου ενισχύοντας συγχρόνως, μια φιλία και συνεργασία χρόνων, οι γνωστοί ερμηνευτές Έρρικα Πατρικίου και Κωνσταντίνος Ζεμπίλας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σχεδόν ανελλιπώς σε όλες τις συναυλίες της φιλαρμονικής στηρίζοντας την στο μουσικό της ταξίδι.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμμετοχή των γνωστών και καταξιωμένων εκτελεστών και σολίστ Χρήστου Δασκαλόπουλου (βιολί), Φίλιππου Ρέτσιου (κοντραμπάσο), Γιάννη Γκαβαρντίνα (σαντούρι), Ηλία Χατζόγλου (πιάνο), Γιάννη Κουκουνίτσα (μπουζούκι), οι οποίοι με μεγάλη χαρά συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση τιμώντας με την συμμετοχή τους τον εορτασμό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του «Ιππόκαμπου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης και ο Γιώργος Σιώμος στο ακορντεόν.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος.

Προπώληση: 10 ευρώ, Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Σημεία Προπώλησης: Ηλιόπουλος Κόσμημα, Βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», Café “DE FLOR”, Βιβλιοπωλείο «Η Πένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου