Θεσμός το μουσικό χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-21, 17:30:29
Θεσμός το μουσικό χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο

Ποικίλες δράσεις και εργαστήρια στον Αγιο Λαυρέντιο με μεγάλη συμμετοχή

 

Συναυλίες και παράλληλες δράσεις περιλαμβάνει η τρίτη περίοδος του μουσικού χωριού, που θα διαρκέσει από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου στον Αγιο Λαυρέντιο.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού στρατώνα πραγματοποιείται συνάντηση γνωριμίας με παρουσίαση εργαστηρίων.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού στρατώνα διοργανώνεται συναυλία με τίτλο «Μουσική από τα χρόνια της ρωσικής πρωτοπορίας». Η συναυλία περιλαμβάνει έργα εμβληματικών Ρώσων συνθετών από μια εποχή που άφησε για πάντα το αποτύπωμά της στην ανθρώπινη ιστορία. Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης πιάνο, Γιούρα Κανδυλίδης βιολί, Χρήστος Γρίμπας τσέλο.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού στρατώνα διοργανώνεται η συναυλία «Blindsight». Οι συνθέσεις του Αντώνη Ανισέγκου ανοίγουν χώρους και προσκαλούν στην κατάδυση σε εξωτικούς κόσμους, χωρίς να χάνουν τον δρόμο τους. Υπνοβατούν συλλογικά σε διαφορετικές διαστάσεις, που συνδέονται μυστικά μεταξύ τους, ενώ αφηγούνται ένα ταξίδι χωρίς λόγια. Τα μέλη του συγκροτήματος καλύπτουν συνολικά ένα ευρύ φάσμα, καθώς είναι όλοι τους πολύπλευροι και ανοιχτοί στην εξερεύνηση καινούργιων τοπίων. Εμφανίζονται οι μουσικοί Αντώνης Ανισέγκος fender rhodes, σύνθεση, Θοδωρής Πατσαλίδης βιολί, James Wylie άλτο σαξόφωνο, Θύμιος Ατζακάς ηλεκτρική κιθάρα, Παύλος Γεωργιάδης τούμπα και Γιώργος Κλουτζός - Χρυσίδης τύμπανα.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού στρατώνα παρουσιάζεται το Canto Ostinato, το πιο γνωστό έργο του Ολλανδού συνθέτη Simeon Ten Holt. Είναι ένα μινιμαλιστικό έργο που γράφτηκε το 1976 και η πρωτότυπη εκτέλεσή του είναι για τέσσερα πιάνα. Στο μουσικό χωριό θα παρουσιαστεί σε μία προσαρμογή για δύο πιάνα, βιμπράφωνο και μαρίμπα. Παίζουν: Πιάνο Γιάννης Γούτμαν, Αναστασία Σταύρου, βιμπράφωνο Γιώργος Μαδίκας, μαρίμπα Δημήτρης Ζαχαράκης.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού στρατώνα σειρά έχει το «X_isTense» παράσταση μουσικού θεάτρου. Ενα έργο που αναμοχλεύει ζητήματα για την κρίση στην ταυτότητα και την τέχνη, μέσα από τη γεμάτη διεισδυτικότητα, τόλμη και χιούμορ ματιά του Περικλή Λιακάκη. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο των συναυλιών - παραστάσεων νέας μουσικής του ΟΜΜΑ. Σύνθεση Περικλής Λιακάκης, video & animation Shadab Shayegan, αφηγητής/performer Αχιλλέας Αναστασιάδης, σαξόφωνο Θεόφιλος Σωτηριάδης, ηλεκτρική κιθάρα Κώστας Μακρυγιαννάκης, ακορντεόν Κώστας Ζιγκερίδης.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού στρατώνα γίνεται η παρουσίαση εργαστηρίων.

Την ίδια μέρα στις 22.00 στον Αη Δημήτρη παρουσιάζεται το «Beaming light» συναυλία των Freedom Candlemaker. Ο πολυτάλαντος Κύπριος δημιουργός Λευτέρης Μουμτζής (Freedom Candlemaker) παρουσιάζει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Inner Ear. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

«Προσκαλούμε λοιπόν σπουδαστές ή επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελευθέρους ή ακαδημαϊκούς ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλους τους φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Αγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=