Το έργο «Γαία» ανεβαίνει στη Ν. Αγχίαλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-27, 16:28:54
Το έργο «Γαία» ανεβαίνει στη Ν. Αγχίαλο

Με αφορμή την 113η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου την 30ή Ιουλίου του 1906 από τους Βούλγαρους

 

Το θεατρικό έργο του Γιάννη Φαλκώνη «Γαία» παρουσιάζουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21:00 στον αρχαιολογικό χώρο της βασιλικής του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την 113η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου την 30ή Ιουλίου του 1906 από τους Βούλγαρους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το θεατρικό έργο «Γαία» είναι μία διαχρονική ιστορία με κέντρο τα πάθη και τους διωγμούς των ανθρώπων από τους εξουσιαστές του πλανήτη, που οδηγούν στην αέναη «Οδύσσεια» μιας γυναίκας αυτή τη φορά, που, αφού την ξερίζωσαν διά της βίας και την έδιωξαν από τη γη όπου γεννήθηκε, βρίσκεται νύχτα μεσοπέλαγα, με ένα ξένο μωρό στην αγκαλιά. Για να το ηρεμήσει του αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της, του τραγουδά προσπαθώντας με όλες της τις δυνάμεις να του σώσει τη ζωή και να το γλιτώσει από τον Αδη.

Κι οι δύο μαζί «Δεσμώτες» και «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» είναι έρμαιο της θάλασσας. Εκεί που γεννήθηκε η ζωή η γυναίκα προσπαθεί να σώσει τη νέα ζωή και αναζητώντας τη Γαία και τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας, τον πολιτισμένο άνθρωπο. Τον άνθρωπο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης. Ταυτίζεται με τη Γαία και γίνεται η φωνή της για τη σωτηρία του κόσμου ολόκληρου, μεταφέροντας ένα συγκλονιστικό οικολογικό μήνυμα.

Μία παράσταση που αξίζει για τα μηνύματα ζωής και ελπίδας που έχει να επικοινωνήσει, αλλά και για τη συγκλονιστική ερμηνεία της Γεωργίας Ζώη υπό τους ήχους της παγκόσμιας ακτινοβολίας συμφωνικής μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Η «Γαία» είναι ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του Γιάννη Φαλκώνη γραμμένο το 2017 - 2018. 

Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

Κείμενο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Πρωταγωνιστεί η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ

Μουσική ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Φωτισμοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Σκηνογραφία, κοστούμια ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το έργο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές φεστιβάλ Λευκάδας το 2018, ολόκληρη τη θεατρική περίοδο το 2019 στην Αθήνα στο θέατρο «Αλκμήνη» με άριστες κριτικές και στο 6ο φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=