ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση με πολλαπλά μηνύματα στην Νέα Αγχίαλο

θεατρική-παράσταση-με-πολλαπλά-μηνύμ-431846

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας διοργανώνουν για την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, στις 21.00, παράσταση του θεατρικού έργου του Γιάννη Φαλκώνη «Γαία» στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την 113η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου της 30ης Ιουλίου του 1906 από τους Βούλγαρους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το θεατρικό έργο «γαία» είναι μία διαχρονική ιστορία με κέντρο τα πάθη και τους διωγμούς των ανθρώπων από τους εξουσιαστές του Πλανήτη που οδηγούν στην αέναη “Οδύσσεια” μιας γυναίκας αυτή τη φορά, που αφού την ξερίζωσαν δια της βίας και την έδιωξαν από τη γη όπου γεννήθηκε, βρίσκεται νύχτα μεσοπέλαγα, με ένα ξένο μωρό στην αγκαλιά. Για να το ηρεμήσει του αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της, του τραγουδάει προσπαθώντας με όλες της τις δυνάμεις να του σώσει την ζωή και να το γλυτώσει από τον Άδη.

Κι οι δύο μαζί «Δεσμώτες» κι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» είναι έρμαια της θάλασσας. Κι εκεί που γεννήθηκε η ζωή, αυτή η γυναίκα προσπαθεί να σώσει την νέα ζωή και αναζητώντας την Γαία και την μοναδική ελπίδα σωτηρίας, τον πολιτισμένο άνθρωπο. Τον άνθρωπο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης. Ταυτίζεται με την Γαία και γίνεται η φωνή της για την σωτηρία του κόσμου ολόκληρου, μεταφέροντας ένα συγκλονιστικό οικολογικό μήνυμα.

Μία παράσταση που αξίζει να δουν όλοι για τα μηνύματα ζωής και ελπίδας που έχει να επικοινωνήσει αλλά και για την συγκλονιστική ερμηνεία της Γεωργίας Ζώη υπό τους ήχους της παγκόσμιας ακτινοβολίας συμφωνικής μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Γαία είναι ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του Γιάννη Φαλκώνη γραμμένο το 2017- 2018.

Διάρκεια 1ώρα και 30 λεπτά.

Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Πρωταγωνιστεί η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ

Μουσική: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Σκηνογραφία – Κοστούμια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το έργο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκάδας το 2018, ολόκληρη τη θεατρική περίοδο το 2019 στην Αθήνα στο θέατρο «Αλκμήνη» με άριστες κριτικές και στο 6ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου