Βάζει πλώρη για τον Βόλο ο «Οδυσσεβάχ»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-22, 11:05:29
Βάζει πλώρη για τον Βόλο ο «Οδυσσεβάχ»

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου ανεβάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα το εμβληματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ», βάζοντας πλώρη για το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00.

 Ενα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, τα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ενα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι που τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

 Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη, που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, τις Χίλιες και Μία Νύχτες και πολλά άλλα παραμύθια.

Δρακοκύκλωπες, λωτοφάγοι, πειρατές, σειρήνες, γοργόνες, η μάγισσα Κιρκίλα, η πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μάς προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

 Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνά από το νησί των λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των σειρήνων, συναντά τη γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

 Ο «Οδυσσεβάχ» έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Την παράσταση έχουν απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα.

Η μουσική της παράστασης είναι του μεγάλου μας συνθέτη Διονύση Σαββόπουλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φώτης Σπύρος, τις

χορογραφίες/κινησιολογία ο Ηλίας Μπαγεώργος, τα σκηνικά ο Σπύρος Στάης, τα κοστούμια οι Σπύρος Στάης, Νάγια Ζαχαράτου, βοηθός ενδυματολόγου είναι η Μαργαρίτα Μώρου, κατασκευή ειδικών κουστουμιών Φωτεινή Κοσμάτου, μουσική διδασκαλία Πρόδρομος Μακρίδης, body music Simone Mongelli, φωτογραφίες Γιώργος Καλφαμανώλης, σχεδιασμός φωτισμών Απόστολος Τσιτσώνης, γραφιστική επιμέλεια Ντίνα Ζαφειρίου, διεύθυνση παραγωγής Γιάννης Μακρίδης. Βοηθός σκηνοθέτη Νίκος Αγαπίου. Παίζουν Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ηρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας, Νεκτάριος Παπαλεξίου και Φώτης Σπύρος.

Η τιμή γενικής εισόδου είναι 10 ευρώ και στην προπώληση 8 ευρώ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=