ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται»

οι-γερμανοί-ξανάρχονται-440313

Δεύτερη χρονιά καλοκαιρινών παραστάσεων από τη θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο

Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία, που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι η θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο του Σταμάτη Παγασαίου με την αριστουργηματική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», ετοιμάζεται να συνεχίσει το ταξίδι για το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Οι πρόβες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα η ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο θα είναι και πάλι σε όλη σχεδόν την περιφέρεια της Μαγνησίας, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Είναι τέτοια η ανταπόκριση του κόσμου που το ΠΑΓΑΣκήνιο συνεχίζει με το ίδιο έργο για να δώσει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την παράσταση με το εξαιρετικό κείμενο των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου.

Η πρεμιέρα φέτος θα δοθεί στο δροσερό Πουρί την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, που μέρος της περιοδείας συνέπεσε με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, το ΠΑΓΑΣκήνιο, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, όχι μόνο ακύρωσε και άλλαξε όλες τις ημερομηνίες των παραστάσεων, αλλά αφιέρωσε όλες τις παραστάσεις στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη, που χάθηκε στη φωτιά και κατέθεσε 550 ευρώ στον λογαριασμό των πυρόπληκτων της Αττικής. Τον Απρίλιο η παράσταση δόθηκε στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης θεατρικών ομάδων που οργάνωσε η «Διαδρομή». Παράλληλα μια μεγάλη έκπληξη περιμένει όλους τους θεατρόφιλους τον Σεπτέμβριο.

Η παράσταση βασίζεται στο αυθεντικό κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου, το οποίο παραχώρησε ευγενικά η Τίνα Σακελλάριου. Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Παγασαίου και το σκηνικό του Μιχάλη Φυγετάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Πόπη Νεγιάννη, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Χριστόφορος Σταμούλης, Μιχάλης Φυγετάκης, Απόστολος Βαλατσός, Τριαντάφυλλος Κανελλάκης, Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Στήβη Παγωνάρι, Γιώργος Μακροκώστας, Στέφανος Γεωργαδάκης, Κατερίνα Ρεφενέ, Σίμος Τσεκούρας, Νάνσυ Τζαβέλλα και στον ρόλο του τρελού εμφανίζεται ο Σταμάτης Παγασαίος.

Η παράσταση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, που φιλοξένησε τις πρόβες στις εγκαταστάσεις της. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932154070 και στο [email protected]. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου