ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Νέα Αγχίαλο

φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-στη-νέα-α-443221

Θεσμός με πολυεπίπεδη σημασία το 6ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου, που αρχίζει σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως μεθαύριο Κυριακή 14 Ιουλίου με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το βράδυ, ενώ μια ώρα πριν θα γίνει παρέλαση των συμμετεχόντων προς τον χώρο της γιορτής κρασιού Νέας Αγχιάλου, όπου θα φιλοξενηθεί το φεστιβάλ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από Βραζιλία, Παραγουάη, Παναμά, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Από την Ελλάδα συμμετέχουν περιφερειακό τμήμα Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Αγχιάλου «Η Οξιά», Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η Δράση», Σύλλογος Νεολαίας «Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών», Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Νομού Μαγνησίας.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, συνεργάζονται με τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΙΟV – UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2019 – 2020), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το ότι οι διοργανωτές δεν αρκούνται στην παρουσίαση των ξένων συγκροτημάτων στη Νέα Αγχίαλο, αλλά διοργανώνουν παρουσιάσεις σε Βόλο, Αλμυρό και Μακρινίτσα.

Αμέριστες είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ από την περσινή διοργάνωση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου. Σημαντική και ενεργή είναι η συμπαράσταση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» και άλλων επιχειρήσεων της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου