ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ερχεται η «Μαρία Πενταγιώτισσα» στον Βόλο

ερχεται-η-μαρία-πενταγιώτισσα-στον-446737

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ ανεβαίνει μεθαύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Στον ρόλο της «Πενταγιώτισσας» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Πρωταγωνιστούν οι Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας Μελέτης και Χάρης Γρηγορόπουλος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζόγιαννης, τα κοστούμια η Βάνα Γιαννουλά, τα σκηνικά ο Γιάννης Αρβανίτης και τη μουσική ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από τα πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του δεκαπεντασύλλαβο. Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας, υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές, που προκαλούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.

Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικά, μαθητικά, 12 ευρώ ανέργων με κάρτα. Η τιμή προπώλησης είναι 15 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου