ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κρατά την παράδοση «Το Εγγλεζονήσι»

κρατά-την-παράδοση-το-εγγλεζονήσι-466232

Τη 13η συνάντηση παιδικών χορευτικών ομάδων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Η συνάντηση που τιτλοφορείται «Τραγούδια του νερού και τ’ ουρανού» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Συμμετέχουν, εκτός της ομάδας του διοργανωτή Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο τη Χρήστου Βιργινία, χορευτικά από όλη την περιοχή.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου (υπ. Γκογκινούδη Μαρία), Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου Πηλίου (υπ. Χρήστου Βιργινία), Πολιτιστικός Σύλλογος «Διαδρομή» Αγίας Αικατερίνης Βόλου (υπ. Χρήστου Βιργινία), Αγροτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου (υπ. Τσαλούχου Ελευθερία), Σύλλογος Χοροστέκι (ΕΔΡΑΜΕ) Βόλου (υπ. Τσιπτσέ Λίλιαν) και Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου (υπ. Σκουριά Ελένη).

Από τα παιδιά θα ακουστούν τραγούδια «Του νερού και του ουρανού» και θα σχηματίσουν χορούς των περιοχών Εβρου, Αιγαίου Πελάγους, Ρούμελης, Ηπείρου, Ανατολικής Ρωμυλίας και Δωδεκανήσου. Παράλληλα θα αποδώσουν κείμενα με λόγο και δρώμενα.

Η εκδήλωση συμπληρώνει την πολυετή προσπάθεια του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» να κρατήσει ζωντανή τη λαϊκή παράδοση «ώστε να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές» υπογραμμίζουν τα μέλη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου