Ανοιχτό χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-13, 10:26:15
Ανοιχτό χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο

Αφιέρωμα στα βότανα και την πολιτιστική κληρονομιά

 

Διοργανώνονται για τρίτη χρονιά οι εκδηλώσεις του Open Village/ Ανοιχτό Χωριό. Για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά στον Aγιο Λαυρέντιο Πηλίου με πλήθος εκδηλώσεων, μετά την επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε δύο περιόδους λόγω των βουλευτικών εκλογών. Η πρώτη περίοδος αφιερωμένη στα φαρμακευτικά βότανα θα πραγματοποιηθεί στις 13 - 14 Ιουλίου και η δεύτερη για την πολιτιστική κληρονομιά στις 5 - 8 Σεπτεμβρίου.

Το Open Village/Ανοιχτό Χωριό είναι μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2017 από κατοίκους, τοπικούς φορείς και φίλους του Αγίου Λαυρεντίου με στόχο να μπει ένα μικρό λιθαράκι στην τοπική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τους τοπικούς πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους.

Κεντρική εκδήλωση στο Open Village είναι η διοργάνωση ξεναγήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του χωριού από τους ενοίκους τους και εθελοντές για ένα Σαββατοκύριακο του χρόνου, προσφέροντας ένα πανόραμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, που παρουσιάζει από το απλό λαϊκό σπίτι έως το πλούσιο αρχοντικό, εκκλησίες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιπλέον τον δημόσιο χώρο και το φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, βίντεο, διαλέξεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακή μουσική, γαστρονομία κ.ά.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ειδικό αφιέρωμα στα βότανα και τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τις δυνατότητες καλλιέργειας και μεταποίησης και ειδικά γαστρονομικά μενού. Περιλαμβάνουν ακόμα διαλέξεις και εργαστήρια για το παρόν και το μέλλον των ορεινών παραδοσιακών οικισμών, τεχνικές για την αποκατάσταση παραδοσιακών κατασκευών, θεατρικά δρώμενα και πολλές ακόμα δράσεις. Ολες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=