Διάσημη χορωδία στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-17, 19:42:31
Διάσημη χορωδία στον Βόλο

Συναυλία των «Texas A&M Singing Cadets» στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας

 

Στον Βόλο θα βρεθεί μεθαύριο Κυριακή 19 Μαΐου η διάσημη πανεπιστημιακή χορωδία δοκίμων «Texas A&M Singing Cadets», η οποία θα δώσει συναυλία στις 20.30 στο θέατρο της Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο).

Υπό τη διεύθυνση του David L. Kipp θα παρουσιάσει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με κομμάτια από ολόκληρο το φάσμα του αμερικανικού ρεπερτορίου. Συμμετέχει η ακαδημαϊκή χορωδία νέων Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι «Singing Cadets» ιδρύθηκαν το 1893. Το Πανεπιστήμιο Texas A&M ξεκίνησε ως στρατιωτική σχολή και οι χορωδοί ήταν αρχικά δόκιμοι, σήμερα όμως η χορωδία είναι ανοιχτή σε όλους τους άρρενες σπουδαστές. Το βραβευμένο με Emmy σχήμα διατηρεί πιστά τον εύθυμο αλλά και πειθαρχημένο χαρακτήρα μιας χορωδίας ένστολων δοκίμων. Κάθε τους εμφάνιση συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια, οι «Singing Cadets» έχουν καλύψει πάνω από 100.000 μίλια, έχουν παρουσιάσει 1.500 συναυλίες και έχουν επισκεφθεί πάνω από 150 πόλεις. Η χορωδία καλείται συχνά να εμφανισθεί σε εξαιρετικές περιστάσεις και μπροστά σε εξέχουσες προσωπικότητες. Οι «Singing Cadets» έχουν τραγουδήσει για όλους τους εν ζωή προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα από την αγάπη τους για το τραγούδι εκπροσωπούν επάξια το Πανεπιστήμιο Texas A&M σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο David Kipp διανύει το 21o έτος της θητείας του ως ο 13ος διευθυντής των «Singing Cadets». Το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall και το Kennedy Center. Εχει πραγματοποιήσει 21 επαγγελματικές ηχογραφήσεις. Είναι επικεφαλής όλου του χορωδιακού προγράμματος που συμπεριλαμβάνει τη μικτή χορωδία Century Singers και τη γυναικεία χορωδία Women’s Chorus. Εργάζεται ως μουσικός διευθυντής σε πολλές εκκλησίες του Τέξας και καλείται τακτικά να συμμετάσχει σε επιτροπές διαγωνισμών και να δώσει σεμινάρια. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ενωσης Διευθυντών Χορωδίας και του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικοπαιδαγωγών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=