«Ενα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-10, 13:42:03
«Ενα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο»

Στην Παλιά Ηλεκτρική η νέα θεατρική παράσταση από τους «Σκηνοβάτες»

 

Τη μαύρη κωμωδία «Ενα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο» ανεβάζουν στον Βόλο οι «Σκηνοβάτες». Η θεατρική παράσταση θα ανεβεί στην Παλιά Ηλεκτρική στις 28, 29 και 30 Μαΐου στις 21.15.

Το έργο, μέσα από το διαβρωτικό μαύρο χιούμορ του, επιχειρεί να θίξει διαχρονικά ενδοοικογενειακά προβλήματα, να σατιρίσει την ψευτιά και την υποκρισία που συχνά ταλανίζουν τις συζυγικές σχέσεις. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ένας διάσημος συγγραφέας και η γυναίκα του, δίνουν ένα ανοιξιάτικο βράδυ ραντεβού με το πεπρωμένο. Μαζί τους μια Ουκρανή υπηρέτρια, φανατική «ρουβίτσα» και πρώην αθλήτρια στίβου, ένα θεοπάλαβο μέντιουμ, με κορυφαία ωστόσο επαγγελματική συνείδηση και ένας παιχνιδιάρης γιατρός με τη γυναίκα του. Θα πλέξουν παρέα ένα γαϊτανάκι ανατροπών, υπερβάσεων, μυστηρίου και γέλιου.

Οι «Σκηνοβάτες» δημιούργησαν ένα έργο φρέσκο, απόλυτα σύγχρονο, με διάλογους πικάντικους και πνευματώδεις. Μέσα σε ένα αστικού τύπου λίβινγκ ρουμ καταγράφουν τη δράση και την αλληλεπίδραση μιας παρέας ανθρώπων, αφήνοντας κομψά σχισμές και χαραμάδες γι’ αυτό που κρύβεται από πίσω. Και αυτό που κρύβεται από πίσω είναι συνήθως ένα μεγάλο «άγνωστο». Μια χαριτωμένη κωμική σύνθεση, που άπτεται της ιδέας του μεταφυσικού, προσδίδοντάς της χιούμορ και ευρηματικότητα. Με ένα πνεύμα απόλυτα σκανταλιάρικο οι «Σκηνοβάτες» τολμούν ανατροπές, υπερβαίνουν κλισαρισμένα στερεότυπα και το «τερματίζουν».

Συνεργάτης στην προσπάθεια των «Σκηνοβατών» η ΑΜΚΕ «Μαγική Κλεψύδρα» και αρωγοί ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το δίκτυο Περραιβία, τους οποίους και οι «Σκηνοβάτες» ευχαριστούν θερμά.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης Γιάννης Πάρνος, Ειρήνη Σκουλή, Απόστολος Πλακόπουλος, Γιώργος - Μάριος Κακοδήμος, Ελίνα Μπάρδα, Ελένη Καφίδα και Εβίτα Αλεξάνδρου.Σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Επιμέλεια κειμένων Ειρήνη Σκουλή, επεξεργασία ηχητικών - βίντεο Γιάννης Α. Κωστής.

Στην κονσόλα ήχου ο Τερεζής Κωνσταντίνος.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Καφέ 4 Εποχές Σπυρίδη με Τ. Οικονομάκη και στο κατάστημα οπτικών Κακοδήμος Αγ. Νικολάου 31 – Ερμού. Γενική διάθεση 5 ευρώ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=