ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Διάλογοι Καρμηλιτισσών» στο «Αχίλλειον»

διάλογοι-καρμηλιτισσών-στο-αχίλλ-522802

Το ψυχολογικό δράμα του Poulenc κλείνει τη φετινή σεζόν της Μετροπόλιταν Οπερα

Με την αναβίωση του ψυχολογικού δράματος του Poulenc «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» ολοκληρώνεται η σεζόν 2018 – 2019 του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Μια ακόμα σεζόν στην οποία, ίσως περισσότερο από κάθε προηγούμενη, η Metropolitan Opera κατέπληξε το κοινό της σε όλο τον κόσμο συνδυάζοντας μεγάλες, κλασικές παραγωγές, σπάνιες αναβιώσεις, αλλά και νέες προτάσεις, πάντα με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Οπερα, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Οι «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» αποτελούν μια από τις πιο συγκινητικές παραστάσεις όπερας. Το σύγχρονο αριστούργημα του Poulenc βασίζεται στο κινηματογραφικό έργο του Bernanos, το οποίο περιγράφει αληθινά γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία διαδραματίζεται στο μοναστήρι της Κομπιέν στην Γαλλία, που το τάγμα των Καρμηλιτισσών μοναχών αρνείται να απαρνηθεί την πίστη του κάτω από την απαίτηση του όχλου, με συνέπεια να οδηγηθεί μαρτυρικά στην γκιλοτίνα.

τον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η καλλονή Isabel Leonard, η οποία είναι η νεαρή Μπλανς Ντε Λα Φορς, δίπλα στη θρυλική Karita Mattila, η οποία εμφανίζεται στον ρόλο της ηγουμένης. Την ορχήστρα διευθύνει ο νέος μουσικός διευθυντής της Met Yannick Nézet – Séguin.

Ο Γάλλος συνθέτης Φρανσίς Ζαν Μαρσέλ Πουλένκ γεννήθηκε στο Παρίσι. Η μητέρα του, ερασιτέχνιδα πιανίστα, του έδωσε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Από τότε έγινε εμφανές το ιδιαίτερο ταλέντο στη σύνθεση. Ερχεται σε επαφή και επηρεάζεται από το έργο των Ντεμπισσί, Στραβίνσκι, Σατί κ.ά. Ανακαλύπτει τους λογοτεχνικούς κύκλους του Παρισιού και γοητεύεται από το έργο του Μπρετόν και του Απολλινέρ. Με τη βοήθεια του Στραβίνσκι εκδίδει τα πρώτα του έργα. Γράφει κύκλους τραγουδιών σε ποίηση του Απολλινέρ και του Κοκτό, οι οποίοι παρουσιάζονται με επιτυχία σε αίθουσες του Παρισιού. Το 1920 σχηματίζεται η Ομάδα των Εξι, στην οποία γίνεται μέλος. Απαρτίζεται από τους Ορίκ, Χόνεγκερ, Ντάριους Μιγιό και Ταϊνεφέρ. Η ομάδα πρεσβεύει ένα είδος αντίδρασης απέναντι στη μουσική του Βάγκνερ και το κίνημα του ιμπρεσιονισμού. Εγραψε μουσική για πιάνο, χορωδιακά, μπαλέτα και όπερες.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου