ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι «Θεατρικές αφίξεις» στον Βόλο

συνεχίζονται-οι-θεατρικές-αφίξεις-524231

Στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, επικοινωνίας και συνεργασίας, που αποτελεί σταθερό της στόχο φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, και μετά από πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γρηγόρη Γαλάτη, θεατρικές παραστάσεις που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού. Η πρωτοβουλία έχει τον γενικό τίτλο «Θεατρικές Αφίξεις». Βασική επιδίωξη αποτελεί η καθιέρωση της ως ετήσιο θεσμό. Για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας».

Μετά την επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, που παρουσιάστηκε στις 17 Απριλίου, συνεχίζεται η φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων με το έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμί Κηλαηδόνη τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 21:00.

Η παράσταση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Μεταξουργείο», όπου παίζεται την τρέχουσα θεατρική περίοδο, αλλά σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου έχει παιχτεί.

Στην παράσταση, συναντώνται θεατρικά ξανά, μετά από δεκατέσσερα χρόνια (Γυάλινος Κόσμος 2005), η Άννα Βαγενά και η Γιασεμί Κηλαηδόνη, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του σημαντικού Σέρβου σκηνοθέτη Nebojsa Bradic, ο οποίος επίσης είχε σκηνοθετήσει τότε την παράσταση του «Γυάλινου Κόσμου».

Η Άννα Βαγενά λέει χαρακτηριστικά:

«Μετά από τόσα χρόνια συναντιέμαι πάλι με την κόρη μου, τη Γιασεμί, επί σκηνής. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω στο πρόσωπό της μια ώριμη ηθοποιό, μια άξια συνάδελφο. Όσο για τον σκηνοθέτη μας, τον Nebojsa, μας συνδέει βαθιά φιλία από το 1997, που ήταν διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας κι εγώ παρουσίασα σε αυτό τον «Γάμο». Είναι τιμή μας, που ένας τόσο σημαντικός σκηνοθέτης της Σερβίας, σκηνοθετεί ξανά στη χώρα μας και στο θέατρό μας.»

Μια παράσταση με επίκεντρο την ανθρώπινη μοναξιά, είτε ως φυσική εξέλιξη της ζωής, είτε ως βίαιο περιστατικό που παγώνει τον χρόνο. Δυο γυναίκες ξένες η μια με την άλλη, συναντιούνται τυχαία και χωρίς να το καταλάβουν αρχίζουν να συνδέονται στενά. Δύο προσωπικότητες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ηλικία, μνήμες, επιθυμίες, με μόνο κοινό τη μοναξιά τους, βρίσκονται και ανατρέπουν μαζί τις ζωές τους.

Στο έργο, το γέλιο και η συγκίνηση εναλλάσσονται γοργά. Ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, χιούμορ και πικρία, ακριβώς όπως η ίδια η ζωή. Το κείμενο είναι έντονο και δυνατό, να γελάς φωναχτά και μετά να ανατριχιάζεις, να σωπαίνεις. Τα σκηνικά απλά, ένα σαλόνι ενός παλιού ζεστού σπιτιού, τα οποία δημιουργούν αίσθημα οικειότητας στο θεατή. Μια παράσταση η οποία, αν και διαδραματίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο, αποτελεί παράθυρο στον κόσμο και στα ανθρώπινα συναισθήματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας : Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ

Μετάφραση : Μεταφραστική ομάδα “Els De Paros” (Μαρία Χατζηεμμανούηλ, Δημήτριος Ψαρράς, Ιωάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας)

Σκηνοθεσία : Nebojsa Bradic

Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα

Παίζουν : Άννα Βαγενά, Γιασεμί Κηλαηδόνη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής»

Δευτέρα 13/5/19, ώρα έναρξης 9:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 12,00 ευρώ και μειωμένο 10,00 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Με το έργο «MEINKOMPLEX» Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud… θα κλείσουν για φέτος οι θεατρικές αφίξεις την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 21:00.

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη

Μουσική Επιμέλεια – Τσέλο: Σταύρος Παργινός

Κινησιολογική Επιμέλεια: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Φωτισμοί: Νίκος Καλαντζής

Sound Design: Σωτήρης Καναρέλης

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Παίζουν: Μάνθος Καλαντζής, Βαρβάρα Καρά, Κώστας Καραμουσάλης

Παραγωγή: TEXNIS

Όλες οι παραστάσεις τίθενται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.ΠΑ.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Προπώληση εισιτηρίων: Κεχαΐδης Μουσική – Ήχος/Φως, 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ:2421037891 και την ημέρα των παραστάσεων στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου