ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τα μάτια τέσσερα» στην Παλιά Ηλεκτρική

τα-μάτια-τέσσερα-στην-παλιά-ηλεκτρι-529332

Το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Τα μάτια τέσσερα», του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Τσίρου.

Η σκηνοθεσία του έργου, που απέσπασε το 2010 το Βραβείο Δραματουργίας Καρόλου Κουν, ανήκει στο Γρηγόρη Γαλάτη. Πρόκειται για μία ακόμη επιλογή που δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να έρθει σε επαφή με τα κορυφαία έργα του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου. Ο Τσίρος, με αφορμή την ιστορία ενός νεαρού, άνεργου κοριτσιού, που προβαίνει στην κλοπή ενός κραγιόν, θέτει επίκαιρα ερωτήματα που αφορούν στην ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού απόδοσης δικαιοσύνης, εστιάζοντας στον τρόπο αντιμετώπισης ατόμων που ανήκουν στους δύο πόλους της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Στην υπόθεση, εκτός από την κοπέλα και την οικογένεια της εμπλέκονται εκπρόσωποι των τριών εξουσιών που ερμηνεύουν το γράμμα του νόμου με διαφορετικό τρόπο. Πρόκειται λοιπόν για ένα έργο ουσιώδες, αιχμηρό και πολυεπίπεδο.

Ο συγγραφέας υπογραμμίζει πως «Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Οι άνθρωποι όμως, δεν είναι ίσοι.», ενώ ο Γρηγόρης Γαλάτης αναφερόμενος στη νέα παραγωγή επισημαίνει πως «η προσπάθεια και οι δυνάμεις μας εστίασαν στο να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις ανάγκες του έργου και στην ανάγκη μας για επικοινωνία, ουσιαστικές σχέσεις και αληθινά ερεθίσματα. Οφείλουμε, να δημιουργούμε και να συντηρούμε εκείνο το χώρο μέσα μας, που επιτρέπει και εκφράζει αυτή την ανάγκη. Ελπίζω να τα καταφέραμε και να γίναμε εκείνο το δοχείο, που θα μεταφέρει στον κόσμο το εξαιρετικό υλικό του συγγραφέα, χωρίς μεγάλες αλλοιώσεις και διαρροές.»

Τη σκηνογραφία της παράστασης έχει αναλάβει ο Αλέξης Ψυχούλης, τη μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και τα κοστούμια η Ασπασία Μπότα. Φωτογραφίες, Λευτέρης Πλαβός. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Σύνθια Μπατσή, Μπέτυ Νικολέση, Βλάσσης Ζώτης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Μαρία Μαργαρίτη, Μαρία Γιουρμετάκη.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2018-2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Ημέρες και ώρες των παραστάσεων: Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00, έως 12 Μαΐου.

Προπώληση εισιτηρίων: «Δίαυλος» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421025363) Δευτέρα 18:00 – 20:00, Τρίτη και Τετάρτη 10:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00, Πέμπτη 10:00 – 13:00 και στο ταμείο του Θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης (τηλ:2421027441). (Η προπώληση στον «Δίαυλο» δεν θα ισχύει στις 2 & 3/5/2019).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082358, 2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.doepap.gr και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στον Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου