ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στο «Αχίλλειον»

προβολή-στο-αχίλλειον-539980

Αύριο παρουσιάζεται η ταινία «Στα ίχνη του ανέμου»

Με την ταινία «Στα ίχνη του ανέμου» σε σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί αύριο Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στο «Αχίλλειον» με ώρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Ολσεν.

Ο σεναριογράφος των «Sicario» και «Πάση θυσία» γράφει και σκηνοθετεί ένα ρεαλιστικό, αγωνιώδες και συγκινητικά πικρό νεογουέστερν σε μια άλλη, ξεχασμένη Αμερική.

Η ταινία απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα» των Κανών. Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν τον φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού.

Το φιλμ μεταφέρει το σκηνικό βορειότερα, στο χιονισμένο Γουαϊόμινγκ, όμως η δραματική λειτουργία του φυσικού τοπίου παραμένει η ίδια. Είναι αυτή μιας αφιλόξενης χώρας με δικούς της κανόνες επιβίωσης, όχι πολύ διαφορετικούς από εκείνους της Αγριας Δύσης, την οποία το αμερικανικό όνειρο δεν έχει επισκεφθεί ποτέ. Γι’ αυτό και οι πολλοί ινδιάνικοι καταυλισμοί στη μέση του ορεινού πουθενά, όπως το Γουίντ Ρίβερ, όπου ο Κόρι, έμπειρος ανιχνευτής και κυνηγός άγριων ζώων που απειλούν τα κοπάδια της περιοχής, βρίσκει ένα πρωί το πτώμα μιας νεαρής Ινδιάνας. Μαζί με μια φιλότιμη μα άπειρη πράκτορα του FBI και τον Ινδιάνο τοπικό σερίφη αναζητούν αυτόν που της επιτέθηκε και τη βίασε προτού εκείνη ξεφύγει και πεθάνει από το κρύο στο χιονισμένο βουνό.

Μετά το «Vile», μια αδέξια ταινία τρόμου του 2011, ο Σέρινταν περνά ξανά πίσω από την κάμερα για μια ολότελα δική του κινηματογραφική κατάθεση σε μια Αμερική, που έρχεται από το παρελθόν, ζει σιωπηλά στα όρια του χάρτη και χάνεται αργά μέσα σε νέους καιρούς και νέα ήθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου