ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

συναυλία-του-μουσικού-σχολείου-βόλου-553100

Μαθητές αποδίδουν την υμνογραφία της Μεγάλης Σαρακοστής

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Υμνοι και σκοποί της Μεγάλης Σαρακοστής», διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός». Η υμνογραφία συναντά τον βυζαντινό χορό και την παραδοσιακή φωνητική και οργανική μουσική με τη σύμπραξη των μουσικών συνόλων του βυζαντινού χορού υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Παυλίδη Ευάγγελου, της παραδοσιακής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γεδίκη Κωνσταντίνου και της παραδοσιακής χορωδίας υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Βλαχογιάννη Λυγερής και Νάκου Μαρίας.

Την επιμέλεια των κειμένων έχει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19:00.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα αποδώσουν ύμνους λειτουργικής μουσικής, που καλύπτουν την περίοδο του κατανυκτικού Τριωδίου μέχρι και το Μ. Σάββατο και ακούγονται στις λατρευτικές ακολουθίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο π. Επιφάνιος Οικονόμου θα αναφερθεί στο περιεχόμενο των ύμνων και γενικότερα στη σημασία αυτής της λειτουργικής περιόδου. Οι ύμνοι, που έχουν επιλεγεί από τον πλούτο της χριστιανικής ορθόδοξης υμνογραφίας, αναδεικνύουν την ποιητικότητα, τον λυρισμό και την πνευματικότητα των λειτουργικών κειμένων και επενδεδυμένοι με μουσική εκφράζουν τα συναισθήματα που δημιουργεί ο ποιητικός λόγος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Προαιρετική προσφορά τροφίμων για το Σπίτι Γαλήνης του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου