ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική πρεμιέρα στον Βόλο

θεατρική-πρεμιέρα-στον-βόλο-555873

Ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο η αυλαία για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή «Τα μάτια τέσσερα» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Τσίρου, με την αυλαία των παραστάσεων να ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 21.15 στην Παλιά Ηλεκτρική. Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 21.15.

Το έργο που παρουσιάζεται είναι σύγχρονο, ουσιώδες, αιχμηρό, χωρίς υπερβολές, λιτό, αλλά και πολυεπίπεδο, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο δραματουργίας Καρόλου Κουν 2010. Σε περίοδο μιας αχαλίνωτης κρατικής και κοινωνικής διαφθοράς και αδιαφορίας, με αφορμή την κλοπή ενός κραγιόν από την άνεργη νεαρή Αννα, ο μηχανισμός του νόμου μπαίνει σε λειτουργία. Η προσπάθειά της να διαφύγει της σύλληψης της προσάπτει την επιπλέον κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής, αλλά και τον τραυματισμό της από πυροβολισμό στο πόδι. Κι ενώ το πόδι της μολύνεται από γάγγραινα και κακοφορμίζει, ο ηλικιωμένος παππούς της ακροβατεί μεταξύ των εξουσιών ζητώντας δικαίωση. Μια αστυνομικός, ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ένας ανώτερος δικαστής, ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης, αλλά και το περιβάλλον τους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία τους και το απύθμενο χάος της Δικαιοσύνης. Το γράμμα του νόμου εξαντλείται, αφήνοντας ακρωτηριασμένη τη νεαρή Αννα, αλλά και έκθετες τις τέσσερες εξουσίες.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Γαλάτης, ο οποίος αναφέρει για τη νέα παραγωγή πως «η προσπάθεια και οι δυνάμεις μας εστίασαν στο να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις ανάγκες του έργου και στην ανάγκη μας για επικοινωνία, ουσιαστικές σχέσεις και αληθινά ερεθίσματα».

Τη σκηνογραφία της παράστασης έχει αναλάβει ο Αλέξης Ψυχούλης, τη μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και τα κοστούμια η Ασπασία Μπότα. Φωτογραφίες Λευτέρης Πλαβός. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί Σύνθια Μπατσή, Μπέτυ Νικολέση, Βλάσσης Ζώτης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Μαρία Μαργαρίτη, Μαρία Γιουρμετάκη.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης 2018 – 2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Οι παραστάσεις θα ανεβαίνουν Πέμπτη έως Σάββατο 21.15 και Κυριακή στις 20.00 από 13 Απριλίου έως 12 Μαΐου (εξαιρείται η Μ. Εβδομάδα). Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στον «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421025363) Τρίτη έως Πέμπτη 10:00 – 13:00 και Δευτέρα έως Τετάρτη 18:00 – 20:00 και στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης (τηλ. 2421027441). Η προπώληση στον «Δίαυλο» δεν θα ισχύει από 22 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου