ΕΞΟΔΟΣ

Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον Ν. Παπάζογλου

η-ελλάδα-αποχαιρέτισε-τον-ν-παπάζογλο-443993

Περισσότεροι από 3.500 κόσμου τραγούδησαν, χειροκρότησαν, έκλαψαν και αποχαιρέτισαν το Νίκο Παπάζογλου, τον αγαπημένο τραγουδοποιό που έφυγε στα 63 του.

«Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ Κανένας δεν χορεύει/ Ακούνε μόνο την πενιά/ Κι ο νους τους ταξιδεύει…» Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά αποχαιρέτισαν φίλοι, θαυμαστές, οικογένεια και όλο το ελληνικό τραγούδι τον τύπο με το τζιν και το κόκκινο φουλάρι.

Εκτός από τα τραγούδια του ο Νίκος Παπάζογλου έφτιαξε στα µέσα του ‘70 µε τα ίδια του τα χέρια το θρυλικό στούντιο «Αγροτικό» απ’ όπου πέρασαν οι Σωκράτης Μάλαµας, Αργύρης Μπακιρτζής, Βάσω Αλαγιάννη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Ζήκας, Θωµάς Κοροβίνης, Γιώργος Ζερβουδάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου αλλά και πολλά ανεξάρτητα γκρουπ όπως οι Μικρές Περιπλανήσεις κ.ά.

Χθες όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ήταν στην Τούμπα, εκεί που γεννήθηκε και εκεί που θα μείνει για πάντα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα. Εκεί, για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν όλοι: η Γλυκερία, η Μαριώ, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου.

Στεφάνια έστειλαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών και πολλοί άλλοι.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους πάντες όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία. 3.500 κόσμου χάρισαν στο Νίκο Παπάζογλου το τελευταίο του χειροκρότημα και τραγούδησαν "κανείς εδώ δεν τραγουδά…".

Περίπου στις 17:15 ξεκίνησε η πομπή για το κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου, που βρίσκεται στη Θέρμη. Εκεί, θα είναι η τελευταία κατοικία του Νίκου Παπάζογλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου