ΕΞΟΔΟΣ

Πολυβραβευμένη ταινία

πολυβραβευμένη-ταινία-580367

«Η κόρη», σε σκηνοθεσία Σάιμον Στόουν, προβάλλεται στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Η κόρη», σε σκηνοθεσία Σάιμον Στόουν, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και την Τρίτη 26 Μαρτίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30. Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Γιούαν Λέσλι, Πολ Σνάιντερ, Μιράντα Οτο, Ανα Τορβ. Ελεύθερη διασκευή της «Αγριόπαπιας» του Ερρίκου Ιψεν, εννέα υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας.

Η «Αγριόπαπια» («Vildanden») είναι ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά που έγραψε ο Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας Χένρικ Ιψεν. Το έργο γράφτηκε το καλοκαίρι του 1884.

Σε μια μικρή πόλη της Αυστραλίας ο ιδιοκτήτης ενός τεράστιου εργοστασίου ξυλείας, ο Χένρι Νίλσον, ανακοινώνει στους εργάτες ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το εργοστάσιο δεν είναι κερδοφόρο και θα κλείσει άμεσα. Ανάμεσα στους εργάτες, που μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά, είναι και ο Ολιβερ Φιντς, ο οποίος μετά το σοκ που δέχεται διαβεβαιώνει την αναπληρώτρια δασκάλα σύζυγό του Σάρλοτ και την έφηβη κόρη του Χέντβικ πως όλα θα πάνε καλά. Ο πατέρας του Ολιβερ ο Γουόλτερ ήταν παιδικός φίλος με τον Χένρι και μάλιστα είχε κάνει και φυλακή για χάρη του. Καθώς ο Χένρι ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί, αυτήν τη φορά με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του Αννα, καλεί τον γιο του Κρίστιαν να γυρίσει από τις ΗΠΑ προκειμένου να είναι κουμπάρος στον γάμο του. Ο Κρίστιαν ψυχράθηκε με τον πατέρα του μετά την αυτοκτονία της μητέρας του και έχει να εμφανιστεί στη γενέτειρά του για δύο δεκαετίες σχεδόν.

Στα πρόθυρα του χωρισμού ο ίδιος με τη γυναίκα του, έχει εύθραυστη ψυχολογία. Οντας φίλος του Ολιβερ παλιότερα, θα βρεθούν και θα θυμηθούν τα παλιά. Ενώνοντας τις κουκκίδες και χωρίς να το θέλει ουσιαστικά ο Κρίστιαν ξεθάβει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, το οποίο αφορά άμεσα στον φίλο του Ολιβερ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου