ΕΞΟΔΟΣ

Προβολές στο Τσαλαπάτα

προβολές-στο-τσαλαπάτα-581871

To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ethnofest, φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου Αθήνας και το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (IAKA) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν κινηματογραφική βραδιά με επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 9ου φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου Ethnofest την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 16.00 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.

Προλογίζουν οι Κωστής Καλαποθάκης στέλεχος της υπηρεσίας μουσείων και υπεύθυνος για το πρόγραμμα προβολών του ΠΙΟΠ, Κωνσταντίνος Διαμαντής συντονιστής προγράμματος, συντονιστής κίνησης ταινιών του Ethnofest και Πηνελόπη Παπαηλία αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα προβολών αναλυτικά:

«Εν τη απουσία» (Ελλάδα, 2018) σε σκηνοθεσία Δώρας Ιντζιρτζή, Julie Reintjes, Paula Zanardi. Κύριο θέμα της ταινίας είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Ανάμεσα σε καταραμένα βουνά» (Ολλανδία, 2018) σε σκηνοθεσία Jipvan Steenis. Η ταινία μάς ταξιδεύει σε δύο γειτονικές κοιλάδες στη Βόρεια Αλβανία, που έχουν αναδειχθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

«Κόμποι και τρύπες», μία ταινία δοκίμιο στη ζωή των διχτυών (Ολλανδία, Βραζιλία, 2018) σε σκηνοθεσία Mattijs Van De Port.

«Ταξίδι στη γ΄ θέση» (Ρωσία, 2017) σε σκηνοθεσία Rodion Ismailov. Η ταινία αφηγείται τη ζωή των επιβατών ενός τρένου, που πραγματοποιεί τη μακρύτερη διαδρομή στον κόσμο.

«Σχετικά με τη βαρύτητα» (Καναδάς, Ελβετία, 2017) σε σκηνοθεσία Matthieu Brouillard. Πρωταγωνιστές ο Christian 63 ετών και ο Bruce 71, δύο φίλοι που ο καθένας κουβαλά το δικό του πρόβλημα. Μετά από την προβολή της ταινίας «Σχετικά με τη βαρύτητα», η κοινωνική ανθρωπολόγος διδάσκουσα στο Τμήμα ΙΑΚΑ Σούλα Μαρινούδη και ο ψυχίατρος Λυκούργος Καρατζαφέρης θα συνομιλήσουν με ανθρωπολογικές προσεγγίσεις για την αναπηρία, την ψυχική υγεία και την ασθένεια γενικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου