ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή συναυλία των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» με τον Λάκη Χαλκιά

επετειακή-συναυλία-των-εκπαιδευτηρί-586339

Συναυλία του γνωστού ερμηνευτή και συνθέτη Λάκη Χαλκιά πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου από τα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας». Τον γνωστό ερμηνευτή και συνθέτη πλαισιώνουν οι μουσικοί της ορχήστρας «Ιωνία», η μαθητική μεικτή χορωδία δύο φωνών του «Προμηθέα» και η 35μελής ορχήστρα νέων «Ιωνία».

Ο Λάκης Χαλκιάς, που έχει αφήσει το δικό του μοναδικό χνάρι στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας μέσα από μία σημαντική ποιοτική πορεία, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης σε συνδυασμό με τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο δημιουργίες επιφανών νεοελλήνων συνθετών, όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου και άλλων, καθώς και δημοτικά τραγούδια.

Συμμετέχει η βραβευμένη χορωδία των μαθητριών και μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», η οποία δημιουργήθηκε πριν επτά χρόνια και έχει ήδη συνεργασθεί με καταξιωμένους δημιουργούς, όπως ο Γ. Χατζηνάσιος, Στ. Κραουνάκης, ο Ηλ. Μιτζέλος κ.ά. Τα παιδιά του «Προμηθέα», με ενθουσιασμό για την αποδοχή της πρόσκλησης του σχολείου τους προς τον εκλεκτό ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, προετοιμάζουν τη μουσική παρουσία τους με τραγούδια διαχρονικά και άξια θαυμασμού, όπως «Μαλαματένια λόγια», «Θούριος του Ρήγα», «Παιδιά της Σαμαρίνας», κ.ά. υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Μαζί τους η γνωστή και περίφημη για την καλλιτεχνική της δράση ορχήστρα «Ιωνία», που έχει στόχο τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Ιωνίας» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν τον Λάκη Χαλκιά και τη μαθητική χορωδία του «Προμηθέα» είναι κλαρίνο Σταύρος Κουσκουρίδας, βιολί Δημήτρης Δεμελής, σαντούρι Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λαούτο Στέφανος Κωστόπουλος, παρ. κρουστά Νεκτάριος Δεμελής.

Υπεύθυνος καθηγητής για την ορχήστρα νέων της «Ιωνίας» είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου καθηγητής σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινής μουσικής και μέλος της ορχήστρας που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Ο στόχος της ορχήστρας είναι εκπαιδευτικός, αφού αποτελεί συνέχεια του ατομικού μαθήματος του οργάνου, προάγει τη συνεργασία και ταυτόχρονα αποτελεί κίνητρο για την ευρύτερη και μεγαλύτερη ενασχόληση με την εκμάθηση του οργάνου.

Η μουσική παράσταση διανθίζεται από θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που αφορούν στον εθνικό ξεσηκωμό του 1821 και τα οποία αποδίδονται από μαθητές και μαθήτριες του «Προμηθέα». Παραδοσιακοί χοροί θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και θα αποδοθούν από τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, ενδεδυμένα με εμβληματικές παραδοσιακές στολές.

Η συναυλία στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας. Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων «Προμηθέας» τηλ. 24210-64888, 6908854840, e- mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου