ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι

προβολή-ντοκιμαντέρ-για-το-εκπαιδευτ-590429

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», θα προβληθεί το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Ο Δάσκαλος είναι το Παιδί», από το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας στις 20 Μαρτίου.

Ως νέος πατέρας, ο σκηνοθέτης της ταινίας Alexandre Mourot ανακάλυψε την μέθοδο Μοντεσσόρι και αποφάσισε για έναν χρόνο να παρακολουθήσει με την κάμερα το νηπιαγωγείο της κόρης του στο πιο παλαιό μοντεσσοριανό σχολείο στην Γαλλία. Τα παιδιά υποδέχθηκαν θερμά τον σκηνοθέτη και τον καθοδήγησαν, ώστε να καταλάβει πώς αυτά βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση- αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις συνεργάτιδες του Μοντεσσοριανού Εργαστηρίου Αθηνών, Βίκυ Καλαφάτη, Μοντεσσοριανή Νηπιαγωγό για την ηλικία 3-6 ετών και Όλγα Μανάρα, Μοντεσσοριανή Νηπιαγωγό για την ηλικία 3-6 ετών.

Η ταινία είναι στα γαλλικά και θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους. Διάρκεια: 100 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, φοιτητικό και ΑμεΑ: 4 ευρώ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο κατάστημα «Έντεκα» (Γκλαβάνη 86- Τ. Οικονομάκη), Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες καταστημάτων, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου