ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ισπανόφωνος κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

ισπανόφωνος-κινηματογράφος-στο-κινη-591763

Προβολές ταινιών με κοινωνικά μηνύματα πραγματοποιούνται στο «Αχίλλειον»

Ανοιξε η αυλαία του 3ου φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου, που πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στις 21.00 με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και της κ. Αριάδνης Φωτεινής Στέλλου MSc, καθηγήτριας Ισπανικής Φιλολογίας, τακτικής συνεργάτιδας του Instituto Cervantes και πρέσβειρας του Πανεπιστημίου της Salamanca στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής κοινότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία «Requisitos para ser una persona normal» («Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός») κωμωδία της Λετίθια Ντολέρα.

Η Μαρία Δε Λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά από την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη τη ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό, φυσιολογικός άνθρωπος.

Η τρίτη και τελευταία ταινία θα προβληθεί αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου. Πρόκειται για την ταινία «Felices 140» («Ευτυχισμένα 140»), ακατάλληλη για κάτω των 12 ετών. Ενα ψυχολογικό θρίλερ της Γκράθια Κερεχέτα.

Η Ελια κλείνει τα 40 και για να το γιορτάσει συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σε ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. στο λόττο. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.

Το αφιέρωμα υποστηρίζεται από το Instituto Cervantes, την Ισπανική Πρεσβεία, την Πρεσβεία της Αργεντινής, τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου