...απροσδόκητα άσματα... Συναυλία της παιδικής χορωδία «Δημητριάς»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-12, 11:57:07
...απροσδόκητα άσματα... Συναυλία της παιδικής χορωδία «Δημητριάς»

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7μ.μ., στο Αμφιθέατρο "Κορδάτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου), η παιδική χορωδία "Δημητριάς" συναντά και συνομιλεί μουσικά με δυο ταλαντούχους και δυναμικούς ανθρώπουςτην Στέλλα Μιχολίτση, δασκάλα Ειδικής Αγωγής και χαρισματική τραγουδίστρια και τον πιανίστα Σώστη Καραγιαννόπουλο, τεταρτοετή φοιτητή Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η παιδική χορωδία «Δημητριάς» είναι ο καρπός μιας διαβούλευσης φορέων που ξεκίνησε προ 5ετίας περίπου, με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και έχει ως στόχο τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την στήριξη της κοινωνικής και σχολικής ένταξης Ρομά μαθητριών και μαθητών του Νομού Μαγνησίας.

Μέσα από τη στενή συνεργασία της Μητρόπολης με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης και το Πρόγραμμα «Ένταξη & Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Χρήστο Γκόβαρη, καθώς και με τη συνδρομή των Δ/ντών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, κΑναστασίου Γούκου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ.Ιωάννη Χατζηγιάννη, έχουν δρομολογηθεί πιλοτικές δράσεις παρέμβασης στα εν λόγω σχολεία, όπου φοιτούν από κοινού Ρομά και μη-Ρομά παιδιά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε εξ αρχής στην ανάπτυξη μουσικών δραστηριοτήτων και πάνω σε αυτήν την προοπτική στήθηκε ένα εργαστήρι παραδοσιακής - λαϊκής μουσικής, με κύριο άξονα δράσης την λειτουργία ενός Χορωδιακού Συνόλου.

Βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι, μέσα από τη συνεργασία σε κοινές μουσικές δραστηριότητες, η δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών από τις δυο κοινότητες, έτσι ώστε να υποχωρήσουν οι εκατέρωθεν προκαταλήψεις.

Την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική οργάνωση του όλου σχεδιασμού έχει αναλάβει ο καθηγητής της Β/θμιας και μουσικός, κΕυάγγελος Μπαντελάς. Από αυτήν την συλλογική προσπάθεια αναδύθηκε η παιδική χορωδία "Δημητριάς", η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και στα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει ενδυναμωθεί κι από μαθητές άλλων σχολείων της πόλης μας.

Η Στέλλα Μιχολίτση γεννήθηκε το 1993 στον Βόλο και κατάγεται από την γειτονική κωμόπολη του Βελεστίνου. Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική παρακολουθώντας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου μαθήματα αρμονίας & πιάνου με δάσκαλο το Ζαφείρη Κουκουσέλη και έντεχνου τραγουδιού με τον Νίκο Παρθένη, όπου πήρε και το αντίστοιχο πτυχίο. Είναι δασκάλα Ειδικής Αγωγής, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Παν/μιου Θεσσαλίας και εργάζεται ως αναπληρώτρια σε σχολείο του Ν. Φθιώτιδας. Ασχολείται, επίσης, με το goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα, σχεδιασμένο για άτομα με ασθενή, ή καθόλου όραση.

Ο Σώστης Καραγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, με ειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά. Η μαθητεία του στο πιάνο βασίστηκε τόσο στις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο, όσο και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Είναι τεταρτοετής φοιτητής Ειδικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μιου Θεσσαλίας. Είναι, επίσης, αθλητής στην Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών από το 2012 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αρκετούς διεθνείς αγώνες, μεταξύ των οποίων και δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Διοργανωτές & χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Πρόγραμμα: «Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» MIS 5001369.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=