ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το νησί των σκλάβων»

το-νησί-των-σκλάβων-601481

Από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής

Η Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής παρουσιάζει το έργο «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβό κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

«Το νησί των σκλάβων» είναι ο τόπος που ναυαγούν δυο ευγενείς από την Αθήνα μαζί με τους δούλους τους. Οι κάτοικοι του νησιού είναι απόγονοι σκλάβων, που εκατό χρόνια νωρίτερα επαναστάτησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί, ιδρύοντας μια νέα κοινότητα. Ο καλομαθημένος Ιφικράτης και η αλαζονική Ευφροσύνη θα αιφνιδιαστούν μπροστά στην ιδιότυπη μαθητεία που τους επιβάλλεται. Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν, αν δεν υπηρετήσουν οι ίδιοι τους τωρινούς τους δούλους. Αλλάζοντας θέση με τον Αρλεκίνο και την Κλεάνθη, οι αφέντες ξαφνικά θα μεταμορφωθούν σε σκλάβους, θέτοντας έτσι τον εαυτό τους στη διάθεση των πρώην υπηρετών τους.

Τα πρόσωπα του έργου θα ανταλλάξουν ρούχα και ονόματα και θα προσπαθήσουν να φανούν συνεπείς στους νέους τους ρόλους. Απελευθερώνουν τους δούλους τους και τους προτείνουν να τους ακολουθήσουν στην Αθήνα, όπου σκοπεύουν να μοιραστούν μαζί τους όλη τους την περιουσία.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Ζωή Τσιάμη, Γεωργία Ζορμπά.

Το έργο θα παίζεται έως την Κυριακή 17 Μαρτίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου