ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι μουσικές εκδηλώσεις του «Χειμωνανθού 2019»

συνεχίζονται-οι-μουσικές-εκδηλώσεις-609050

Ταλαντούχοι μουσικοί σε συναρπαστικές συναντήσεις

Δύο μοναδικές και κυρίως εκπαιδευτικές συναυλίες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Βόλου σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο θέατρο της Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στο πλαίσιο του «Χειμωνανθού 2019».

Η πρώτη συναυλία έχει τον τίτλο «Το ερώτημα της Κάρμεν» και πρόκειται για την παρουσίαση του Εργαστηρίου Ορχήστρας Δωματίου, που πραγματοποιείται με τον αρχιμουσικό Αναστάσιο Στρίκο από τις 21 – 25 Φεβρουαρίου. «Σε αυτή τη συναυλία σπουδαστές και καθηγητές θα καθίσουν μαζί στο ίδιο αναλόγιο, ενώ ως σολίστ θα συμμετέχουν μόνο οι σπουδαστές. Ο μαέστρος, οι καθηγητές, οι διπλωματούχοι σπουδαστές, οι προχωρημένοι, αλλά και οι λιγότερο προχωρημένοι σπουδαστές, όλοι σημαντικοί και απαραίτητοι από το 1ο έως και το τελευταίο αναλόγιο. Πάνω σε αυτό το πνεύμα αλληλοσυμπλήρωσης και συνεργασίας ήρθε και δούλεψε πέντε ολόκληρες ημέρες ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Στρίκος» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος.

Στο 1ο μέρος της, λοιπόν, θα ακουστούν το «Αναπάντητο ερώτημα» του Τσαρλς Αιβς, καθώς και κάποια κοντσέρτα με σολίστ σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ενώ στο 2ο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί η σουίτα «Κάρμεν» του Rodion Shchedrin βασισμένη στην ομότιτλη όπερα του Ζορζ Μπιζέ και σε ειδική ενορχήστρωση για κρουστά κι έγχορδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διδασκαλία και διεύθυνση Αναστάσιος Στρίκος.

Η δεύτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου, αποτελεί την παρουσίαση των «24 ελληνικών χορών» του Φιλίππου Τσαλαχούρη σε ειδική μεταγραφή για τέσσερα χέρια σε δύο πιάνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου