«Να τιμάς τον βασιλιά σου», στο κτίριο «Παπαστράτος»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-22, 13:46:11
«Να τιμάς τον βασιλιά σου», στο κτίριο «Παπαστράτος»

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 6 μμ στο αμφιθέατρο Σαράτση, του παραλιακού συγκροτήματος του κτιρίου "Παπαστράτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα προβάλει την ταινία μικρού μήκους «Να τιμάς τον βασιλιά σου», που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή  του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο μαθητής της Β’ Λυκείου Γιάννης Λάφης.

Ο ήρωας της ιστορίας, ο Άκης, είναι ένας έφηβος που αρχίζει και εκδηλώνει κάποιες ακραίες συμπεριφορές. Παράλληλα όμως και εντελώς αποστασιοποιημένος από αυτές τις πράξεις που δεν τον χαρακτηρίζουν, αναζητάει τον εαυτό του και τις αλήθειες του. Στο πλευρό του, κριτή και βοηθό έχει ένα φίλο του, ενώ γύρω του αναπτύσσουν τους προβληματισμούς τους για τις αλλαγές που υφίσταται, άλλοι συμμαθητές του. Κάπου μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, συνειδητού και ασυνείδητου, βρίσκει την ταυτότητά του μέσα από το αγαπημένο του άθλημα. Το σκάκι. Ο σκακιστικός όρος «πάντα να τιμάς το βασιλιά σου», γίνεται για τον Άκη η αφορμή να σκεφτεί ότι η οξυθυμία, η υπεροψία και ο φθόνος δεν τον αντιπροσωπεύουν. Ο δικός του βασιλιάς είναι η αξιοπρέπειά του και αυτή επιθυμεί να υπερασπιστεί.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιάννης Λάφης

Πρωταγωνιστούν: Άκης Κουλουριώτης – Μάριος Ορφανός

Συμπρωταγωνιστούν: Γιάννης Σάρκος, Κώστας Παπαθανασίου, Κώστας Καραδήμας, Ρωμανός Γαβρινιώτης, Ραφαήλ Καντίκος, Ελένη Κυρτσούδη, Φωτεινή Κουτρούμπα, Γκιλμπέρτα Λάσκου, Βασιλική Χαλάτση, Αλεξία Βέτσικα, Γρηγόρης Κολοκυθόπουλος

Οπερατερ – Μοντέρ: Λορέντζο Χιούσα

Κινηματογραφιστής: Ζήσης Γούναρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέρης Λαζαρίδης

Για την ταινία θα μιλήσουν οι δημιουργοί της και οι:

Κώστας Ανέστης: Σκηνοθέτης

Χριστίνα Ρούση-Βέργου: Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις ΚΕΨΕΨΥΣ Παν/μίου Θεσσαλίας 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=