ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία για καλό σκοπό

συναυλία-για-καλό-σκοπό-615807

Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι φύλακας άγγελος της «Φλόγας»

Στον τόπο καταγωγής και έμπνευσης του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού Αντώνη Μιτζέλου τη Σκιάθο διοργανώνεται συναυλία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην αίθουσα του Γυμνασίου –Λυκείου για την υποστήριξη του Συλλόγου «Φλόγα». Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».

Τα έσοδα, που θα προκύψουν από δωρεές, θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της «Φλόγας», του δυναμικού συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Η «Φλόγα» πρόσφατα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Σκιάθο με συντονίστριες τη Γεωργία Κόκκια φοιτήτρια, η οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο πριν μερικά χρόνια νικώντας τον, και την Κυριακή Δαμάσκου τραπεζικό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ελληνες συνθέτες, με 16 πλατινένιους και 10 χρυσούς δίσκους, με περισσότερες από 2.500 ζωντανές εμφανίσεις. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Αλεξίου, Νταντωνάκη, Νταλάρας, Πάριος, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Πρωτοψάλτη, Παπακωνσταντίνου, Κότσιρας, Τσακνής, Γαλάνη, Μαχαιρίτσας.

Συνολικά έχει εκδώσει 12 cd με τους «Τερμίτες», 6 προσωπικά και έχει συμμετάσχει ως συνθέτης σε 50 περίπου άλμπουμ. Εχει πάρει μέρος σε ethnic – jazz festivals όπως το WOMAD (Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κανάρια Νησιά, Βέλγιο, Ζηλανδία), το SFINGS FESTIVAL, το MONTREUX JAZZ FESTIVAL. Ταξιδεύει και ηχογραφεί στη Νέα Υόρκη με τους SPYRO GYRA το άλμπουμ BEYOND THE LIGHT( Universal) που έχει παγκόσμια κυκλοφορία, τα τελευταία χρόνια γράφει σύγχρονη κλασική μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα.

Μουσικοσυνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής, ένας σπουδαίος Σκιαθίτης και πάνω απ’ όλα άνθρωπος με ευαισθησίες. Η πρώτη παρουσίαση δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αλλού και πιο συγκεκριμένα δεν θα μπορούσε παρά να γίνει στο νησί, που έζησε ο μεγάλος διηγηματογράφος, μιας και εκτός της κοινής καταγωγής, τους συνδέει η ίδια πηγή έμπνευσης, ο τόπος τους, η Σκιάθος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου