ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει ο «Χειμωνανθός 2019»

ανοίγει-ο-χειμωνανθός-2019-621884

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Πέμπτος χειμώνας για τον «Χειμωνανθό», που θα ανθίσει και πάλι στον Βόλο και με κέντρο το Δημοτικό Ωδείο θα προσφέρει νέες μουσικές, αλλά και κάθε είδους εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές προτάσεις. Ο «Χειμωνανθός», που φέτος φέρνει αέρα περισσότερο ευρωπαϊκό, είναι ένας ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

«Το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό που ακολουθεί τον «Χειμωνανθό» όλα αυτά τα χρόνια θέτει στη βάση του έργου μας την ευθύνη απέναντί του και του δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να προβάλλουμε τον τόπο μας, να αναδείξουμε νέους μουσικούς και καλλιτέχνες μέσα από τον χώρο του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο, αλλά και να εξυψώσουμε τη μουσική παιδεία. Δύναμή μας, όπως έχουμε πει, είναι η λαχτάρα των παιδιών για γνώση, γι’ αυτό και το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου θέλει να σηκώσει τον πήχη της γνώσης ακόμη πιο ψηλά» αναφέρει ο Ανδρέας Μιμαίος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η επίσημη έναρξη του «Χειμωνανθού» V θα πραγματοποιηθεί με ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερση Σαράτση» του Δ.Ω.Β. Ο Ιταλός φλαουτίστας Danilo De Luca μαζί με την πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου του Δ.Ω.Β. Φανή Παρασκευά έχουν επιλέξει ένα ποικίλο πρόγραμμα με γνωστά έργα του ρεπερτορίου από την εποχή του μπαρόκ μέχρι και σήμερα, με ένα έργο του Ελληνα συνθέτη Γιώργου Κοντογεώργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου