ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαγεύει η φωνή της Βολιώτισσας Βασιλικής Καρακώστα

μαγεύει-η-φωνή-της-βολιώτισσας-βασιλι-630190

Η Βολιώτισσα Βασιλική Καρακώστα κατέχει κεντρικό ρόλο σε μεγάλη παραγωγή, που θα ανέβει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η διακεκριμένη Βολιώτισσα ερμηνεύτρια ενσαρκώνει τη γυναίκα του πρωτομάστορα στη σύγχρονη όπερα «Στοιχειωμένοι» που αναφέρεται στο γεφύρι της Αρτας και αποτελεί παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου.

Η Βασιλική Καρακώστα, η οποία έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με θρυλικά ονόματα, κινείται με άνεση σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη και τη δωρική φωνή της να αναδεικνύει τα δημοτικά, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια που αποτελούν το βίωμά της, αλλά και σύγχρονες συνθέσεις. Από τη μία το λαούτο, η γκάιντα και το βιολοντσέλο και από την άλλη η ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν το μοτίβο, πάνω στο οποίο η Βασιλική Καρακώστα ξεδιπλώνει την ευαισθησία και τη δυναμική της ερμηνείας της, που την έχουν κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων ερμηνευτριών.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ περιγράφει τα συναισθήματά της, υπογραμμίζοντας ότι: «Εχω τη χαρά ο σημαντικός συνθέτης Δημήτρης Μαραμής να τοποθετεί τη φωνή μου σε πολλές μυστηριακές, μαγικές, αποκαλυπτικές, σκοτεινές, φωτεινές και στοιχειωμένες συνθετικές του εμπνεύσεις, σε όλη του την τριλογία, δίνοντάς μου έτσι τη δυνατότητα μιας ευρείας γκάμας φωνητικής και ψυχικής έκφρασης. Από την πιο γλυκιά, ερωτική και ζεστή μελωδική γραμμή έως την πιο τσαλακωμένη, ματωμένη ρωγμή του εαυτού μας. Μια φωνή που ερμηνεύει είναι ωραίο να υπηρετεί με τον ήχο της όλα τα πεδία της ζωής μας μέσα από το έργο».

Τους ρόλους ερμηνεύει ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού και του μουσικού θεάτρου που απαρτίζουν οι Αργυρώ Καπαρού (μάνα), Θοδωρής Βουτσικάκης (Κωσταντής), Βασιλική Καρακώστα (γυναίκα του πρωτομάστορα), η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Δημοπούλου (Αρετή, Λενιώ), Βασίλης Δημακόπουλος (πρωτομάστορας), Λητώ Μεσσήνη (πουλί), Σταμάτης Πακάκης και Νίκος Ζιάζιαρης (στοιχειά, μάστορες και άνεμοι).

Σαράντα πέντε μάστορες και εξήντα μαθητάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μιούζικαλ που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του πολιτισμού, της παράδοσης, αλλά και των θρύλων που έχουν στήσει «γέφυρες» με το παρελθόν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου