ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κάρμεν» στο «Αχίλλειον»

κάρμεν-στο-αχίλλειον-634997

Η διάσημη όπερα του Μπιζέ σε απευθείας μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

Η διάσημη όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ είναι η επόμενη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met:Live in HD» που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Ομιλο Αντέννα.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19.55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Οπερα, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Η Clémentine Margaine είναι η ακαταμάχητη πλανεύτρα του έργου, δίπλα στον Roberto Alagna που μάγεψε το κοινό του Live in HD, στον ρόλο του Δον Χοσέ το 2010. Ο Louis Langrée διευθύνει την πολυαγαπημένη παραγωγή της Met, στη φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Sir Richard Eyre.

Η «Κάρμεν» αποτελεί έναν ύμνο στη γυναίκα και την αγάπη. Ωστόσο, η οπτική γωνία διαφέρει από τα μελοδράματα του παρελθόντος. Η ιστορία δεν αφορά σε βασιλικούς οίκους και πρίγκιπες όπως στο παρελθόν, αλλά στη σκηνή ο Μπιζέ ανεβάζει εργάτες, στρατιώτες, παιδιά και λαϊκούς ήρωες. Ο ρεαλισμός και η σπάνια εκφραστική ένταση της μουσικής καθιστούν το έργο οικείο και αγαπητό σε όλους. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου