ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-και-637453

Με την ταινία «Το τετράγωνο» σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Εστλουντ συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21:30.

Πρωταγωνιστούν Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Τέρι Νοτάρι.

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για μια ξεκαρδιστικά πικρή και κινηματογραφικά πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης τέχνης, της πολιτικής ορθότητας και της ευνομούμενης βορειοευρωπαϊκής κοινωνίας.

Το τετράγωνο είναι ένα καταφύγιο εμπιστοσύνης και φροντίδας. Μέσα του όλοι μοιραζόμαστε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.

Ο Κρίστιαν είναι ο διανοούμενος, πολύ όμορφος και πολύ …πολιτισμένος επιμελητής σε ένα σημαντικό μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Σουηδία. Το νέο του πρότζεκτ λέγεται «To τετράγωνο».

Μεθοδικά, αλλά και με το ευφυές θράσος και ιδιαίτερο χιούμορ που έχει επιδείξει στη φιλμογραφία του ο Οstlund, η ταινία απευθύνει στους ήρωες και κατ’ επέκταση στους θεατές εύστοχα και ανησυχητικά ερωτήματα για την ευθύνη απέναντι στους άλλους, για τις περίφημες ηθικές αξίες που μοιάζουν να υποχωρούν εύκολα και αυθόρμητα, για την κοινωνική ανισότητα και τη δυσπιστία που έχουν καθιερωθεί στη θέση μιας παλιότερης πίστης στο σύστημα.

Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό φεστιβάλ των Καννών, σχολιάστηκε μάλιστα από κάποιους ότι είναι «υπερβολικά αστεία» για το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Pedro Almodovar, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών, περιέγραψε την ταινία ως μία «πλούσια και απόλυτα σύγχρονη ιστορία για τη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου