ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βολιώτης σε ρόλο έκπληξη

βολιώτης-σε-ρόλο-έκπληξη-669319

Ο βραβευμένος ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας στον «Βαφτιστικό» που ανεβαίνει στο Μέγαρο

Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη γίνεται 100 ετών και ανεβαίνει σε μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή από τους μουσικούς της καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου, στην αυθεντική του μορφή, όπως παρουσιάστηκε στην ιστορική πρεμιέρα του 1918, με τον πολυβραβευμένο Βολιώτη ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα σε ρόλο έκπληξη.

Η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα έρχεται για έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα 5 και στις 7, 9, 11 Ιανουαρίου στις 20.00 και 13 Ιανουαρίου 16.00, 20.00.

Η οπερέτα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου, μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Νίκου Λαάρη, σκηνικά – κοστούμια Γιωργίνας Γερμανού, χορογραφία Μιμής Αντωνάκη, φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου, βοηθός σκηνοθέτη η Μαριάνθη Γραμματικού και μουσική προετοιμασία ο Νίκος Λαάρης.

Ενα υπέροχο λυρικό έργο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική του και την ξεκαρδιστική του υπόθεση, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενός από τους κορυφαίους Ελληνες καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία.

Μαζί του ένα επιτελείο εξαίρετων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών που περιλαμβάνει τον διακεκριμένο Αργύρη Πανταζάρα σε έναν ρόλο έκπληξη, τη λαμπερή Ελένη Σταμίδου, την πολυδιάστατη Αννα Κουτσαφτίκη, τον σπουδαίο τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο, τον έμπειρο Δημήτρη Ναλμπάντη και τον πολυτάλαντο Μάριο Σαραντίδη.

Μαζί τους ένα νεανικό φωνητικό σύνολο που κινείται με μεγάλη άνεση ανάμεσα στην οπερέτα και το μιούζικαλ.

Ο Γιώργος Πέτρου και η σκηνογράφος/ενδυματολόγος Γιωργίνα Γερμανού τοποθετούν τον «Βαφτιστικό» σε ένα κόσμο με στοιχεία art deco και ένα εντυπωσιακό διαχρονικό σκηνικό με αέρα εποχής που θα μας ταξιδέψει στην ανέμελη Αθήνα του 1918.

«Μια Αθήνα πανέμορφη, ολοζώντανη με ήχους και αρώματα από τις ωραιότερες μουσικές του κόσμου, βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό που στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό. Είναι η χώρα του «Βαφτιστικού» και η πατρίδα που αγαπάμε. Είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που «μυρίζει» Αθήνα, όπως ήθελε ο δημιουργός της ακριβώς πριν από 100 χρόνια» αναφέρει σε σημείωμά του για την παράσταση ο σκηνοθέτης της Γιώργος Πέτρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου