ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ στο «Αχίλλειον»

παρουσίαση-ντοκιμαντέρ-στο-αχίλλει-696233

Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν κινούμενο σχέδιο» θα προβληθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον» από το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με τα ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Η προβολή πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τιμήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη ιστορία του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό και οι γονείς φοβούμενοι πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας, τις ταινίες της Disney.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Σ. Χάλαρη, πρόεδρος ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Π. Τσιγιάννη, κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, Ζ. Διακομή, επιμορφώτρια Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Ν. Ποδιά, εικαστικό, εκπαιδευτικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου