ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κάιρο εμπιστευτικό»

κάιρο-εμπιστευτικό-696265

Με την ταινία «Κάιρο εμπιστευτικό» σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21:30.

Πρωταγωνιστούν Φάρες Φάρες, Γκερ Ντουάνι, Σλιμάνε Ντάζι, Μοχάμεντε Γιούρσι.

Αυτό που αρχικά έμοιαζε με έγκλημα πάθους αποκαλύπτει μια διαπλοκή που φτάνει μέχρι την ελίτ της εξουσίας. Υποδειγματικά στημένο νουάρ, που γνωρίζει στην εντέλεια τους κώδικες του είδους, μεταγράφοντάς τους υποδειγματικά στην κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της εξεγερμένης Αιγύπτου.

Μόλις λίγες μέρες προτού ξεσπάσει η αιγυπτιακή επανάσταση, η ζωή στο Κάιρο κυλά στους γνώριμους χαοτικούς ρυθμούς της αραβικής μητρόπολης και της ανομίας που ορίζει την κυνική της καθημερινότητα. Ο Νορεντίν, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός με γερές διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, τριγυρίζει στα σοκάκια της πόλης για να εισπράξει την αμοιβή του για τις αμφιβόλου νομιμότητας υπηρεσίες που παρέχει. Η ρουτίνα του διακόπτεται όταν αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα έγκλημα που διαπράχτηκε στο ξενοδοχείο «Nile Hilton», εκεί όπου η διάσημη τραγουδίστρια Λαλένα κείτεται νεκρή, τραυματισμένη θανάσιμα στον λαιμό.

Το «Κάιρο εμπιστευτικό» παραμένει ένα χορταστικό και ανά στιγμές εντυπωσιακό φιλμ νουάρ, το οποίο απλά δεν καταφέρνει να εξερευνήσει πλήρως τις δυνατότητές που του προσφέρει η ιστορία του.

Η ταινία απέσπασε μέγα βραβείο επιτροπής φεστιβάλ Sundance.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου